Tisdag
09 Okt 1 match
Fredag
12 Okt 1 match
Lördag
13 Okt 5 matcher
Söndag
14 Okt 7 matcher
Lördag
20 Okt 4 matcher
Söndag
21 Okt 2 matcher
Tisdag
23 Okt 1 match
Onsdag
24 Okt 2 matcher
Fredag
26 Okt 6 matcher

IKSU och KAIS Mora vet vad som krävs

20 april 2018 17:30
SSL-slutspelet

Inför morgondagens heta finalmöte mellan KAIS Mora och IKSU tog SSL.se tempen på de båda lagen. My Kippilä och Emelie Wibron gav båda sin syn inför mötet och vad som blir betydande imorgon.


IKSU har denna säsong varit det mest offensiva laget och gjort flest mål av alla i SSL Dam, 196 mål på 26 matcher. KAIS Mora å andra sidan har släppt in minst mål, 69 mål på 26 matcher, och har en stark defensiv. Vad blir nyckeln för respektive lag imorgon?

Wibron: – Som alltid för vår del handlar det om att vi tar taktpinnen i matchen och sätter upp ett högt tempo och spelar vårt eget spel helt enkelt. Oavsett vilka vi möter så gör vi det vi är bra på och kommer vi upp i den nivå som vi kan, så brukar det sluta med många mål framåt och vinst. Så det är planen inför imorgon.

Kippilä: – Jag tycker att vi har fått ihop truppen jättebra i år och har tre bra femmor som alla kan leverera. En bra spets med en bra bredd liksom, det talar för oss.

Det är det andra året i följd som KAIS Mora och IKSU gör upp i en final och förra året var det Umeålaget som fick lyfta pokalen efter att ha besegrat dalalaget med 4-1. Nu är det nya förutsättningar och de båda lagen har stenkoll på varandras styrkor och vad som krävs imorgon.

Wibron: – Deras styrka är väl som de säger själva att de har tre bra och jämna femmor i år, de har fler som kan kliva fram i deras lag och avgöra till deras fördel. Men sen om det påverkar oss på något sett vet jag inte, vi brukar inte lägga så mycket fokus på motståndarna ändå utan vi kommer lägga fokus på vårt spel till hundra procent och inte anpassa oss efter deras spelare. Jag tycker ändå att det är fördel oss.

Kippilä: – De har också en bra bredd med många duktiga spelare och många från landslaget, men det gäller bara att ligga nära dem och inte släppa dem på farliga ytor. Men vår styrka är att vi har en bra bredd, alla femmor kan leverera. Det såg vi nu i semifinalen att alla tre femmor levererar på en bra nivå och det är det som jag tror talar för oss.

– Jag tycker att vi har haft ett bra försvar hela säsongen och målvakterna har båda gjort jättebra säsonger tycker jag. Det gäller bara att hålla sig nära deras farliga skyttar och täcka skott.

Både IKSU och KAIS Mora kommer till spel med sina stjärnspelare och vilka som kommer visa framfötterna under morgondagen är inga större skrällar enligt Emelie Wibron och My Kippilä.

Wibron: – Det är klart att Sofia Joelsson och Amanda Delgado Johansson gör mål, det är kanske inte så otippat. Men bakåt kommer det betyda lika mycket att till exempel Cornelia Fjellstedt och Malgorzata Pazio täcker skott och att Frisk håller igen i mål. För att vi ska vinna bygger det ändå på att alla gör en bra match, sen behöver vi inte göra något outstanding som vi inte gjort tidigare under serien men att vi alla kommer upp i en hyffsat bra nivå. Då tror jag ändå att vi vinner, att det ändå kommer behövas att hålla tätt bakåt och mål framåt.

Kippilä: – Anna Wijk har gjort en jättebra semifinalserie och Jessika Eriksson var också jättebra i semifinalen. Hon kliver fram i sådana här lägen och sen har vi många vinnarskallar som vill vinna och kliva fram i finalen så jag tror det blir bra.

Och så den klassiska sportfrågan: Hur känns det?

Wibron: – Och ett klassiskt svar. Det är jättekul såklart, det är höjdpunkten på hela säsongen. Kul att vi tagit oss till final, men det är den allra viktigaste matchen och vinna. Det är vinst imorgon som gäller för att säsongen ska vara succé.

Kippilä: – Det känns coolt faktiskt, häftigt att få spela i Globen och i final, det är jätteroligt.

Räkna med en spännande final när seriens etta och tvåa drabbas samman inför ett ustålt Globen under lördagen.