Höllviken
HIBF

Thorengruppen tackar för sig med en krigarseger

10 mars 2018 19:40

Team Thorengruppen var redan nedflyttningsklara och tog under lördagen emot ett Höllviken som även dem ville avsluta säsongen med en seger. Hemmalaget stod då för kanske säsongens starkaste tredjeperiod och vann till slut med 9-5.

Team Thorengruppen - Höllviken 9-5 (2-2,2-3,5-0)

Mål Team Thorengruppen: Johan Bergstrand 2, Tobias Bergfors 2, Adam Berglund 2, Linus Holmgren, Albin Andersson,

Mål Höllviken: Kim Lundström, Johannes Wilhelmsson, Jakob Gullberg, Pontus Karlson Martell, Daniel Persson

Höllviken skulle under lördagen försöka ta tre poäng för att fortsätta att hålla Örebro bakom sig i tabellen när de gästade nedflyttningsklara Team Thorengruppen. Kim Lundström öppnade målskyttet för gästerna men hemmalaget spelade upp sig och hade med fyra minuter kvar av den första perioden tagit ledningen med 2-1 genom Linus Holmgren och Albin Andersson. Johannes Williamsson såg sedan till att kvittera med bara 37 sekunder kvar av den första perioden.

Höllviken tog sedan tillbaka ledningen men hemmalaget krigade sig tillbaka med en kvittering. När Thorengruppens Tobias Bergfors sedan drog på sig en utvisning för protest mot domslut behövde Pontus Karlson Martell bara 20 sekunder på sig att ta tillbaka ledningen. Hemmalaget drog på sig ytterligare en utvisning men klarade denna gång det numerära underläget. Men kallduschen kom 15 sekunder efter att de hade blivit fulltaliga. Pontus Karlson Martell hittade fram till Daniel Persson som såg till att Höllviken hade en tvåmålsledning för första gången i matchen.

Team Thorengruppen stod för kanske säsongens starkaste sistaperiod och svarade för fem mål samtidigt som Höllviken inte fick in en enda boll, trots flest skott på mål. Hemmalaget tackar därmed för sig med en riktig krigarseger när de besegrade Höllviken med 9-5.