Lördag
16 Mar 7 matcher
Söndag
17 Mar 6 matcher
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 4 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Idag 9 matcher
Söndag
24 Mar 9 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 3 matcher
Onsdag
27 Mar 7 matcher

Kokkonen klar för återkomst till Endre

5 februari 2019 09:00
SSL Dam

Endre IF har gjort klart med en nygammal målvakt. På måndagen presenterade gotlänningarna att Liisa Kokkonen, med över 200 matcher i Endre-dressen, ansluter till laget för resten av säsongen.


Efter säsongen 2016/2017 valde Liisa Kokkonen att avsluta sin innebandykarriär. 247 matcher i Endre mellan 2009 och 2017 hann det bli innan flyttlasset bar till andra sidan Östersjön och hemlandet Finland - men på måndagen presenterade gotlänningarna att målvakten gör comeback och har skrivit kontrakt för resten av säsongen.

– Det känns givetvis väldigt roligt, och nästan overkligt att vara tillbaka i Endre och få dra på sig matchtröjan med gul-svarta loggan på, kommenterade Kokkonen till Endres hemsida och fortsatte:

– Jag har inte ens lekt med tanken att man skulle spela igen överhuvudtaget sedan jag la hjälmen på hyllan två år sedan. Å andra sidan när livet kastar oväntade saker åt dig, det är bara fånga dem och köra fullt ut med det man får.

Gotlänningarna skriver på sin hemsida att Sophia Lundmark väntar barn till sommaren och därmed inte kommer att spela mer denna säsong. Kokkonen, som bland annat varit målvaktstränare i det finska U19-landslaget på damsidan sedan hon lämnade Endre, är i första hand tänkt att agera backup till Thea Ekholt och kommer att ansluta till laget i mitten av februari.

– I Sophia Lundmark tappar vi en oerhört duktig målvakt och det har varit högprioriterat att fylla den platsen på bästa sätt. I Liisa får vi en välmeriterad målvakt med en vinnarskalle utöver det vanliga och med ett stort Endrehjärta. Hon är en målvakt med mycket erfarenhet och extremt noggrann och professionell i sitt utövande. Vi får in en backup till Thea Ekholt som gör oss starkare och bredare, säger Eva Didriksson i Endre IF:s sportkommitté.