Lördag
12 Jan 7 matcher
Söndag
13 Jan 5 matcher
Måndag
14 Jan 1 match
Tisdag
15 Jan 1 match
Onsdag
16 Jan 5 matcher
Lördag
19 Jan 5 matcher
Söndag
20 Jan 8 matcher
Tisdag
22 Jan 2 matcher

Tjärnström återvänder: "Kan vända och vrida med motståndarnas backar"

27 augusti 2018 09:45
SSL Dam Silly

Hon kom tillbaka till Örnsköldsvik inför förra säsongen efter ett år i den högsta ligan i Schweiz. Efter nio matcher gick flyttlasset vidare till Norge och Svevia som gick till final i norska mästerskapen. Nu flyttar Frida Tjärnström hem till Örnsköldsvik igen.


21-åriga Frida Tjärnström spelade nio matcher med Örnsköldsvik i Norra Allsvenskan innan hon åkte till grannlandet Norge under förra säsongen. På dessa nio matcher svarade forwarden för sju poäng i form av tre mål och fyra assist. Nu är Frida Tjärnström hemma igen.

– Det känns riktigt bra! Det har varit roligt och givande att testa på spel i både Schweiz och Norge men Övik är trots allt hemma så jag är glad att vara tillbaka, säger Tjärnström till klubbens hemsida.

Forwarden är inställd på att det kommer bli tufft och att nykomlingen behöver vara ödmjuka inför uppgiften varje match samt att de måste ge sig själva tid att växa in i serien. Tjärnström kommer trots sin unga ålder med en hel del rutin i bagaget och hoppas på så sätt att kunna bidra till kommande säsong.

– Jag tycker att mina styrkor på planen är att jag är stark med bollen och kan vända och vrida med motståndarnas backar samt min snabbhet. Så förhoppningsvis kommer jag tack vare detta att kunna bidra med en del poäng. Jag har samlat ihop några säsonger i ryggsäcken så jag tror att jag kommer att kunna bidra med en del rutin till truppen med.

Kontraktet gäller ett år och föreningen själv säger såhär om sitt senaste nyförvärv:

– Frida Tjärnström kommer tillbaka efter spel en halv säsong i Norge. Frida är en målskytt som har gjort mycket poäng, nu är utmaningen att lyfta ett snäpp till för att prestera även mot dom bästa. Frida har meriter från U19 och kommer få en liten annan roll än den hon hade i början på föregående säsong.