Klubbikonen gör comeback efter skadorna

17 augusti 2017 16:10
SSL Silly Herr

SSL närmar sig och Dalen har problem med skador - då rider en av klubbens stora profiler in som räddare på ett korttidskontrakt.


– Det känns roligt att vara tillbaka i Dalentröjan. Att spela matcher har jag saknat, det är bara att hoppas att jag hänger med i tempot hyfsat också, säger Andreas Carlbom till Dalens hemsida.

Den 35-åriga forwarden är tillbaka i SSL - igen. Dalenprodukten slog igenom i Umeåklubben redan i början på 2000-talet och spelade sex raka säsonger, innan äventyren gick vidare till stadsgrannarna Team Thorengruppen. 2012 lånades Carlbom sedan tillbaka till Dalen och han fick då vara med om att bära laget till sin första SM-final.

Karriären såg ut att avslutas i Allsvenskan med Thorengruppen för två år sedan, men nu skriver Andreas Carlbom ytterligare ett kapitel. Forwarden är tillbaka i Dalen för en tredje sejour. Ett skadedrabbat lag har tecknat ett korttidskontrakt med Carlbom.

– Det ska bli riktigt kul att se Andreas Carlbom i Dalentröjan igen och det här en bra lösning för båda parter. Både han och vi har rätt att säga upp kontraktet, men vi inleder med en månad och sedan får vi se vad som händer sedan, kommenterar klubbdirektören Urban Carlsson.