Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Hemma
Mora
MORA
Borta
IKSU
IKSU

Finalrepris - Mora och IKSU gör upp om guldet

20 april 2018 11:30
SSL-SLUTSPELET

För andra året i följd gör de upp om SM-guldet i Globen. Innebandyfesten i huvudstaden på lördagen inleds med det stekheta mötet mellan Mora och IKSU - där västerbottningarna går för att försvara guldet medan dalalaget suktar efter revansch.


KAIS Mora - IKSU

Lördag 12:15 Ericsson Globe

I en hel säsong har lagen slagits om att äntra Globens golv för att göra upp om SM-guldet i en sista fight. Imorgon lördag är det äntligen dags.

För andra året i följd är det KAIS Mora och IKSU som drabbar samman i huvudstaden. I fjol var det de sistnämnda som för femte gången någonsin kunde höja pokalen i skyn efter att ha besegrat sitt motstånd med 4-1. Målskyttet inleddes i den andra akten när IKSU gick upp i en 3-0-ledning innan Moa Gustafsson reducerade med knappa minuten kvar att spela. Julia Nordin fastställde slutresultatet sent i den tredje perioden - i en match som kunde ha slutat i större siffror för Umeålaget som dominerade stora delar av tillställningen.

Ett år har gått och det lär säkerligen bli ett revanschsuget Mora publiken får bevittna på lördagen. Blickar vi tillbaka mot grundserien landade dalalaget som bekant på förstaplatsen, efter ett race mot just antagonisten IKSU ända in i det sista. I den näst sista omgången var det avgjort och Mora kunde till slut plocka hem serien med en marginal på fem poäng.

Ser vi till poängligan i grundserien var det föga överraskande både IKSU- och Moranamn i toppen. Bakom Täbys superback Moa Tschöp hamnade Morastjärnan Anna Wijk som noterades för 64 poäng - uppdelat på 22 mål och 42 assist - och fem poäng bakom, precis som lagens marginal i serien, landade IKSU:s Amanda Delgado Johansson med sina 32 mål och 27 målgivande passningar. Tillsammans med Täby var IKSU och Mora de målgladaste lagen framåt i SSL den här säsongen där de förstnämnda smällde in hela 196 fullträffar.

IKSU:s väg till finalen inleddes med en rejäl överkörning mot Malmö. 3-0 i matchserien och en målskillnad på imponerande 29-5 tog laget till semifinal där även Pixbo besegrades i tre raka matcher - dock gick samtliga till förlängning respektive straffar. Mora i sin tur gick fullt i kvartsfinalen mot Sirius innan Täby stod för motståndet i nästa akt. Där blev det spännande ända in i det sista efter att Mora vänt 2-1-underläget i matcher till seger och avancemanget till Globen var ett faktum.

I slutspelets poängliga har både Anna Wijk och Amanda Delgado Johansson fortsatt återfunnits i toppen - 17 respektive 14 poäng.

Sveriges två bästa lag ställs mot varandra i en stekhet SM-final ånyo. Vilka får äran att lyfta pokalen mot Globenskyn i år?

Se SM-finalen i TV4 eller C More Play, matchstart 12:15