Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher

Forsman: "Det gick inte hålla sig helt koncentrerad"

25 april 2018 11:30
Intervju

Stefan Forsman och hans Storvreta tog klubbens femte SM-guld under lördagen inför ett euforiskt Globen. Uppsalalaget blev det första laget någonsin att slå Falun i en final - och Storvretaprofilen avslutade därmed sin karriär som tränare i klubben på topp.


Likt Emelie Frisk i IKSU avslutar Stefan Forsman, huvudtränare i Storvreta, på topp. Både Storvretas och Faluns fans bjöd på en fantastisk inramning under SM-finalen 2018, och på planen bjöds det även där på en underhållande match med högt tempo och snabba kontringar.

– Jag tycker att matchen börjar i ett rasande tempo och den är bra. Vi tar ledningen och de får en utvisning med sig, men de gör inte mål på den utan gör mål därefter. Sen tycker jag att de är lite bättre än oss i slutet av första. De tar med sig det in i inledningen av den andra, sen tycker jag att någonstans där i andra så tar vi över matchen, sa Stefan Forsman mitt i segerjublet.

"All heder till Fredrik"

En kedja som verkligen glänste i finalen var Storvretas tredjeline med Fredrik Lindholm, Filip Stenmark, Nicklas Paulsson och Valdemar Ahlroth som tillsammans svarade för fem poäng. Lindholm, Stenmark och Ahlroth skrev alla in sig i målprotokollet och Valdemar Ahlroth och Nicklas Paulsson svarade båda för en varsin assist.

– Det är häftigt när tredjekedjan gör som den gör idag. De gör väl tre mål idag, "Fille", "Valle" och sen Lindholm som spelar sin första final från start, det är ju hur häftigt som helst! Och han om någon är värd det här, som han har tränat och slitit och kämpat. Så all heder till Fredrik.

Globen var under lördagen fullsatt och 13 590 personer hade tagit sig dit för att se giganternas final. Fansen gjorde allt för att bära sitt lag till en seger och när slutsignalen ljöd och det stod 6-2 på mediakuben visste jublet inga gränser i Storvretalägret.

Vad säger du om publikstödet idag?

– Wow! Idag var det häftigt att vara i hallen. Man ville suga in så mycket, samtidigt som man ska vara koncentrerad. Men det gick inte hålla sig helt koncentrerad idag, utan man måste suga in det när det är så här. Så sjukt häftigt drag, och vilket arrangemang! Wow, det var kul att vara med på det, sa en lyrisk Forsman.

Stefan Forsman var med när Storvreta bildades 1989 och ledde klubben till deras första SM-guld 2010, i vad som sas vara hans sista match i klubben. Fyra år senare gjorde han comeback som tränare och efter ytterligare ett guld, klubbens femte i ordningen, har nu Forsman andra planer i sikte.

Det sägs att det var din sista match idag?

– Ja, det är det för nu, men så är det ju för alla grabbar den här säsongen så jag har inte tänkt på det. Det blir ju sista hur det än är för alla idag. Men jag ska inte hålla på med innebandyn under nästa säsong, så är det sagt.

Vad väntar härnäst för din del?

– Nu ska försöka få ordning på min civila del. Så det är det som jag ska försöka passa in nu, och då passar inte innebandyn in, avslutar Forsman innan han går och kramar om sitt guldlag.