Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Hemma
Falun
FAL
Borta
Storvreta
STO

Falun fick stopp på Storvretas galna segersvit

16 februari 2019 20:10
SSL Herr

Det bjöds på ordentlig underhållning i JALAS Arena under lördagen när serieledande Storvreta gästade tabelltvåan Falun. Gästerna tog ledningen men efter en stark andraperiod från hemmalaget var det Falun som satt i förarsätet inför en rafflande tredje period. Storvreta krigade in i det sista men fick se sig besegrade med 6-4 - och segersviten på 18 raka segrar är nu bruten.


Resultatet:

Falun - Storvreta 6-4 (0-2, 3-0, 3-2)

Mål Falun: Omar Aldeeb 2, Johan Samuelsson 2, Malte Lundmark, Alexander Galante Carlström

Mål Storvreta: Robin Nilsberth, Niklas Winroth, Jimmie Pettersson, Henrik Stenberg

Rubrikerna:

– Storvreta skaffade sig en 2-0-ledning efter den första perioden efter att Robin Nilsberth gjort första målet i matchen - Nilsberth passade sedan fram till Niklas Winroth som utökade ledningen i numerärt överläge.

– I den andra perioden var det ombytta roller och denna gång var det Falun som tog till vara på sina chanser. Johan Samuelsson reducerade och inte ens minuten senare kvitterade Malte Lundmark för hemmalaget. Omar Aldeeb såg sedan till att Falun gick till pausvila med en uddamålsledning. Aldeeb utökade sedan ledningen kort in i den tredje perioden. Alexander Rudd hade chansen att reducera för gästerna via en straff, men den räddade Emil Lilja i Falunkassen.

– När hemmalaget gått upp i en tremålsledning i den tredje perioden valde Storvreta att ta time out med drygt sex minuter kvar av matchen, något som skulle tända gästerna rejält. Jimmie Pettersson och Henrik Stenberg såg till att serieledarna hämtade upp till uddamålsunderläge igen. Men med mindre än två minuter kvar av matchen och efter att hemmalaget tagit sin timeout satte Alexander Galante Carlström den berömda spiken i kistan.

– Johan Samuelsson och Omar Aldeeb svarade ikväll för två poäng var i form av mål. Den unge centern Casper Backby svarade även han för två assistpoäng. Poängbäst hos gästerna var Robin Nilsberth med en mål och en assist.

– Kvällens tre poäng gör att Falun knappar in på serieledarna och är nu bara tre poäng efter. Noterbart är även att detta var Storvretas första förlust sedan den 12 oktober - mot just Falun.