Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 1 match

Stenberg: "Det är något vi har byggt under tio års tid"

28 april 2019 10:00
SM-FINAL 2019

Andra raka guldet och sjätte på de tio senaste åren. Storvreta hade flera anledningar att guldjubla extra högt under lördagen - och SSL.se tog ett kort snack med en av de ledande figurerna i Uppsalas lag - Henrik Stenberg.


– Det känns grymt detta. Det är lika skönt varje gång på något sätt, sade Henrik Stenberg, som även han kunde lägga till sitt sjätte SM-guld på meritlistan, till SSL.se efter lördagseftermiddagens seger.

Det började tungt för de regerande mästarna som efter den första perioden låg under med tre bollar mot ärkerivalen Falun. Men som så många gånger förr skulle Storvreta resa sig och komma tillbaka, även om det dröjde till åtta minuter in i den tredje akten innan utjämningen blev ett faktum.

Vad sa ni till varandra i den första periodpausen?

– Det går ganska fort från att det är mållöst till att det blir 0-3. Det är inte först i periodpaus vi inser att det bara är en match och inte sju. Då sa vi att vi måste höja oss rejält, vilket vi också gjorde.

Henrik Stenberg själv låg bakom två av lagets fem mål i Globen och har varit en bärande faktor i Storvretas lag. På lördagen roddes till slut SM-guldet i hamn av Storvreta som numera är den enskilt starkaste giganten inom svensk innebandy på herrsidan. Det kontinuerliga arbetet över en längre tid där lagstommen inte skilt sig, även om spelare såväl anlänt som lämnat under åren, menar Stenberg är den största anledningen till varför Storvreta återigen stod högst upp på prispallen.

– I Storvreta spelar du om en enda sak och det är om guldet. Allt annat är irrelevant. Anledningen till att vi står här som mesta mästare är det lag vi har byggt under tio års tid. Det är någon spelare ut och någon spelare in, men på något sätt är det samma lag på banan och alla anammar den klubbkänsla vi har och det vi har sagt. Då blir det så här, avslutade Stenberg.