Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher

Offensiv back och allsvensk skyttekung till Dalen

18 maj 2018 09:00
SSL Herr Silly

Under torsdagen meddelade Dalen att två nyförvärv är klara till kommande säsong. En offensiv back från Skellefteåklubben Gamla Stan IBK och en allsvensk poängkung från Wibax Piteå.


Den unga offensiva backen Albin Carlsten gjorde förra säsongen sin första hela seniorsäsong med Skellefteåklubben Gamla Stan IBK i division 1. På 21 matcher svarade 16-åringen för 27 poäng fördelat på elva mål och 16 assist.

– Det var en väldigt lärorik säsong för mig att spela i division I. Jag hade en stor roll i Gamla Stan och fick mycket förtroende, vilket leder till att jag har utvecklats mycket under den korta perioden på seniornivå, säger Albin Carlsten.

– Min uppfattning är att vi har hittat en spelare med stor känsla för offensiva beslut som tänker innebandy och är väldigt sugen på att pressa sig själv till utveckling. Med vår starka träningskultur kommer vi att hjälpa honom att utveckla sin fysik och när han kommit in i tempot helt tror jag att Albin kommer att bli en väldigt bra spelare för Dalen i framtiden, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin till klubbens hemsida.

Det andra nyförvärvet, den 28-årige forwarden Joel Grape, har under fyra säsonger i allsvenskan svarat för 115 poäng på 88 matcher. Det kvarstår fortfarande en del pappersarbete för att få de sociala bitarna på plats med Grape och hans familj, men 28-åringen ser fram emot att ansluta till sin nya klubb.

– Den uppfattningen jag har hunnit få av Dalen är att det känns som en familjär förening med många stöttepelare. I laget ser jag jättemycket talang blandat med en hel del rutin, många vinnarskallar och landslagsspelare. Inte helt fel att hamna i den mixen av sköna personer och sedan spelar min gode vän John Stiglund redan i laget, förklarar Grape på Dalens hemsida.

Dalens tränare Jonatan Brolin beskriver forwarden som en öppen och trygg person som kommer att passa perfekt i Dalens lagbygge och fortsätter;

– Spelmässigt får vi i mina ögon en explosiv och löpstark, offensivt girig spelare som under sina år i allsvenskan både levererat mål och assist. Jag förväntar mig att Joel direkt kommer att konkurrera om platserna i laget och jag är övertygad om att han kommer att bli en jobbig överraskning för många motståndarbackar i SSL.

Läs Dalens intervju med Albin Carlsten.

Läs Dalens intervju med Joel Grape.