Storvreta
STO

Storvreta vann på övertid och är klart för SM-final

16 april 2021 20:50

Storvreta vann den sjätte semifinalen mot Mullsjö med 7-6 efter övertid sedan Henrik Stenberg avgjort tillställningen. Storvreta blev därmed första lag att kvalificera sig för SM-final!

Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Mullsjö AIS - Storvreta IBK 6-7 (1-0, 5-4, 0-2, 0-1)

Mål Mullsjö: Kim Ganevik 2, Wille Knuthas, Joel Dagman, Oskar Malmgren, Simon Karlsson

Mål Storvreta: Tobias Gustafsson 2, Robin Nilsberth, Hampus Ahren, Niklas Winroth, Henrik Stenberg

Rubrikerna

– Storvreta vann den sjätte semifinalen mot Mullsjö. Det innebär att Uppsala-laget vinner semifinalserien med 4-2 i matcher och att man är klara för SM-final!

– Sjätte semifinalen blev en rysare. Mullsjö hade 6-4 efter två perioder och 6-5 med bara minuten kvar att spela. Med bara 56 sekunder kvar så kunde Filip Eriksson kvittera för Storvreta och det målet tog matchen till övertid. Där avgjorde rutinerade Henrik Stenberg efter drygt åtta minuter.

– Filip Eriksson hade stor del i Storvreta-segen. Han kvitterade alltså till 6-6 men fanns också med i förarbetet till 7-6.

– Filip Eriksson och Hampus Ahren var poängbäst i Storvreta med tre poäng vardera.

– Det har varit en tät matchserie där tre av sex matcher gått till övertid. Bland annat de två sista matcherna där Storvreta vann båda med 7-6: match fem efter straffar, match sex efter övertid.

– Kim Ganevik sköt två nya mål för Mullsjö och blev därmed tvåmålsskytt för sjätte gången på de nio senaste matcherna.

– I SM-finalen ställs Storvreta mot Kalmarsund eller Falun. Den semifinalserien är dock pausad just nu på grund av covid-19-utbrott i båda trupperna. Falun leder med 3-1 i matcher.