Mullsjö
MUL

Mullsjö vände och vann - avancerade till en femteplats

10 mars 2018 20:10

Det svängde fram och tillbaka när Mullsjö gästade Örebro under lördagen. Lagen turades om att ta ledningen men med drygt 14 minuter kvar av matchen hade hemmalaget skaffat sig en 5-3-ledning. Mullsjö såg då till att vända på matchbilden och Johan Nygårdh blev stor matchvinnare efter att ha gjort 6-5 till gästerna.

Örebro - Mullsjö 5-6 (1-1,3-2,1-3)

Mål Örebro: Simon Jirebeck 3, Jacob Embretzen 2

Mål Mullsjö: Joel Ingesson 2, Pelle Tarenius 2, Isaac Rosén, Johan Nygårdh

Mullsjö spelade för att skaffa sig hemmafördel i slutspelet men innan fem minuter hade gått av matchen såg Simon Jirebeck till att Örebro tagit ledningen i matchen. Gästerna fick sedan in en kvittering genom Joel Ingesson innan den första akten var slut.

Mullsjö tog sedan ledningen för första gången i matchen drygt en och en halv minut in i den andra perioden. Minuten senare gick det snabbt, Örebro kvitterade och tog tillbaka ledningen med bara tolv sekunders mellanrum. Jacob Embretzen gjorde sedan sitt andra mål och utökade till 4-2, men Mullsjö avslutade likt den första perioden genom att få in en reducering.

Simon Jirebeck fullbordade sitt hattrick och det såg ut som Mullsjö skulle få kämpa hårt för att vända på matchbilden. Då kom utvisningarna, först en varsin för Johan Nygårdh och Jim Genberg som båda fick sätta sig för slag respektive hårt spel. Kort efter att båda lagen blivit fulltaliga drabbades hemmalaget av ytterligare en utvisning för hårt spel och därefter kunde gästerna vända på matchen genom att både reducera och kvittera. Med drygt två minuter kvar på klockan var det 5-5 på tavlan och då tog gästerna time out. Matchen såg ut att gå mot en förlängning men med 26 sekunder kvar klev Johan Nygårdh fram som stor matchvinnare genom att göra 6-5 till gästerna. I och med kvällens tre poäng gick Mullsjö om Växjö i tabellen och slutar därmed på en femteplats och kliver in i slutspelet med en skön seger i bagaget.