Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher

Återvändaren: "Jag känner mig bättre nu än sist"

26 juli 2018 10:00
Intervju

Han har åtta säsonger med FC Helsingborg i bagaget, men de två senaste säsongerna har Jonathan Olsson spelar i division ett med Munka Ljungby. Nu är han tillbaka i Skåne och Helsingborg och är sugen på att möta de bästa spelarna och lagen - igen.


24-åriga högerforwarden Jonathan Olsson spelade åtta säsonger i Helsingborg innan flyttlasset gick till division 1 och Munka Ljungby för att få mer speltid. Nu, 46 matcher och 109 poäng senare, är han tillbaka i den blå/svarta dressen. Att valet föll på just Helsingborg var ingen större skräll enligt Olsson själv.

– Jag har spelat där rätt många år innan jag gick till Munka och jag trivdes bra med allt runtomkring och med spelare. När de hörde av sig och vi inte gick upp var det ett givet kliv att testa SSL igen. Jag var sugen på det.

Högerforwarden har haft en fin utveckling i Munka Ljungby och svarade förra säsongen för 57 poäng på 21 matcher, 45 av dessa poäng var mål. 24-åringen beskriver själv sejouren i klubben som riktigt bra och känner sig mer än redo att ta klivet upp i SSL igen.

– Vi gick till kval båda åren, något som Munka Ljungby inte gjort innan, det var fantastiskt kul att göra det. Jag gick till Munka och fick mer speltid och hade stort förtroende i special teams - både i powerplay och boxplay. Jag kände att jag utvecklades mycket även om man gick ned två divisioner. Men jag känner mig bättre nu än sist jag var i Helsingborg.

Blir det lika många poäng i SSL?

– Det tror jag inte, det är ändå två divisioner upp och tuffare motstånd som väntar. Det är klart man vill göra poäng, men det är inte viktigast. Att jag får spela och att det går bra i den rollen man har är viktigare. Men det är klart det är kul när det trillar in poäng. Man kan hoppas ialla fall, säger Jonathan Olsson och fortsätter att beskriva de största skillnaderna på Division 1 och SSL.

– Division 1 är det mer ojämnt mellan lagen, där är det kanske fyra eller fem lag som är bra. Det är klart att det är tuffare och jämnare i SSL, och tempot är betydligt snabbare och det ska det naturligtvis vara. Men den största skillnaden är kvalitén på lagen.

Hur tror du att SSL har utvecklats under tiden som du varit borta?

– Svårt att säga, ligan blir bättre och jämnare för varje år. Men det är klart det utvecklats, sedan har lagen blivit vassare. Det går framåt lite smått varje säsong skulle jag tippa på, men tempot är detsamma oavsett, summerar Olsson.

"Lagsammanhållningen är bättre på många år"

Nu har det alltså blivit dags för forwarden att spela i Helsingborg Arena och i SSL igen. Men just vilken roll poängmakaren kommer att ha har det inte pratats om - än. Olsson vet däremot vilka styrkor han besitter och har koll på vad han kan tänkas bidra med.

– Jag skulle tippa på att ta mycket avslut och skjuta mycket. Försöka vara ett hot i offensiven och att göra hundra procent. Men främst avslut i offensiv zon på farliga ytor.

Helsingborg har inför den kommande säsongen tappat en del nyckelspelare och klubben är inne i ett generationsskifte. Men trots detta tror Jonathan Olsson att det inte behöver vara en nackdel.

– Vi har tappat en del rutinerade och givna namn och kanske inte fått in lika rutinerade, samtidigt behöver inte det vara en nackdel. Lagsammanhållningen är bättre än på många år tycker jag, gruppen är mer sammansvetsad. Vi har goda möjligheter att ta oss till slutspel och jag hoppas att vi ska ta oss dit.

Hur känns det att vara tillbaka nu då?

– Skitkul! Man vill alltid spela på så hög nivå som möjligt. Det ska bli kul och spela mot de bästa spelarna, bästa lagen och att få spela i Helsingborg Arena igen, avslutar återvändaren.