Söndag
01 Dec 5 matcher
Onsdag
04 Dec 5 matcher
Torsdag
05 Dec 1 match
Lördag
07 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 5 matcher
Idag 4 matcher
Torsdag
12 Dec 2 matcher
Tisdag
17 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 3 matcher
Torsdag
19 Dec 2 matcher
Lördag
21 Dec 9 matcher

Ahlroth: "Det är det största guldet av dem alla"

28 april 2019 10:00
SM-FINAL 2019

Storvreta står som svenska mästare för sjätte gången, vilket har gjort dem till de mesta mästarna inom svensk innebandy på herrsidan. Guldet 2019 säkrades efter att laget vänt ett 0-3-underläge till 5-3 mot Falun - och SSL.se pratade med en tagen Valdemar Ahlroth efter matchen.


Den där ser ut att vara trygg i din famn!

– Den mår bra här! Och jag mår bra med den också, inledde Valdemar Ahlroth till SSL.se hållandes i SM-bucklan.

Det var en rafflande fight som bjöd på stor dramatik i Ericsson Globe på lördagen. Falun, med ett revanschsug efter fjolårets förlust mot antagonisten, gick upp till 0-3 och hade kopplat ett solitt grepp efter den första perioden.

– Det var ingen panik trots underläget. Vi kände att vi inte hade kommit in i matchen men visste att vi skulle göra det. Därefter gick vi ner på folk och vi har ju spelare som inte hatar att spela finaler - de älskar det mer än något annat. Jimmie (Pettersson) och Henke (Stenberg) kliver fram. Albin (Sjögren) och (Alexander) Rudd gör en jättematch. Även Matte (Samuelsson) gör en fantastiskt match på backen idag, sade Ahlroth och fortsatte:

– Det är bredden som är så sjukt stark i vårt lag, vilket är det som har tagit oss till guldet.

Efter 60 minuters spel stod Storvreta som segrare. Det var på många sätt ett gigantiskt sjätte guld Uppsalalaget inkasserade - då det nu innebär att de är svensk innebandys mesta mästare på herrsidan - men också då en trotjänare gjorde sin sista match.

– Det är det största guldet av dem alla. Jesper Berggren gör sin sista match och får avsluta med ett guld. Jag tror att alla i laget grät bara av den anledningen. Linus Jämtal har spelat finaler förut och varit en innebandykille som bara ska få ta ett guld - och får ta sitt första här i dag. Det är så mycket som spelar in som gör den här finalen till en enorm. Vi går upp till flest vunna finaler i historien. Allt är bara underbart.

Stämningen i Globen var elektrisk med två högljudda kortsidor som skapade en inramning som var svårslagen. Till slut fick den rödklädda delen av publiken jubla högst - en publik som Storvreta haft ett starkt stöd av under säsongen.

– I med- och motgång är de som fina. Det är så många eldsjälar som är med i klacken. De är med oss överallt och hänger med vart vi än åker, det är underbart att få vinna för dem också.

Hur ska det här firas nu?

– Det får nog censureras... men det kommer att bli fantastiskt kul. Jag lovade att glida på knäna i omklädningsrummet med lite skumpa under, så det blir bra, avslutade en nöjd Valdemar Ahlroth.