Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Dalen
DAL

Dalen klättrar i tabellen

16 november 2017 20:35
SSL Herr

Det var två poäng upp till Helsingborg för gästande Dalen inför kvällens möte. Trots hård press från hemmalaget i den sista perioden så kunde gästerna vinna med 6-3 och i och med det gå upp på en sjundeplats i tabellen - förbi Örebro och Helsingborg.


Helsingborg - Dalen 3-6 (1-2,0-2,2-2)

Mål Helsingborg: Andreas Lindholm 2, Jonathan Skoglösa

Mål Dalen: Anton Åkerlund 2, Jonas Svahn 2, Johan Larsson, Patrik Rokka

Det dröjde drygt 14 minuter innan det första målet föll i matchen. Gästerna tog ledningen genom Anton Åkerlund, och bara två minuter senare utökade Johan Larsson ledningen till 2-0. Dalen hade fortsatte pressa på men efter en kontring kunde Jonathan Skoglösa göra skåningarnas första mål i matchen.

Det var fortsatt fördel Dalen i den andra perioden, en period som gästerna vann med 2-0. Först gjorde Patrik Rokka 3-1 och när gästerna sedan bjöds på ett powerplay kunde Jonas Svahn med några få sekunder kvar i numerärt överläge utöka ledningen till 4-1.

Vi bjöds på ett böljande spel i inledningen av den första perioden, men sedan tog hemmalaget över och hade klart bäst målchanser. Efter halva den tredje perioden klev Andreas Lindholm fram för hemmalaget och reducerade till 2-4 efter att bollen tagit på en Dalenspelare och in i mål. Helsingborgs dominans forsatte och när gästerna sedan drog på sig en utvisning kom ytterligare en reducering genom Andreas Lindholm med fem minuter kvar. Gästerna bjöds på ett powerplay och kunde med två minuter kvar utöka ledningen till 5-3. I och med det plockade hemmalaget målvakten och trots hård press så kunde Anton Åkerlund sätta spiken i kistan i öppen kasse.

Helsingborg åkte ikväll på sin femte raka förlust och i och med kvällens vinst går Dalen om både Örebro och Helsingborg och går upp på en sjundeplats.