27 Apr 2 matcher

Vipers vände och derbyvann

17 oktober 2017 21:14
SSL Herr

Trots en mardrömsstart med underläge 2-0 i den första perioden lyckades Växjö Vipers få stopp på Jönköping, vända och till slut vinna smålandsderbyt komfortabelt med 2-6.

Jönköping-Växjö 2-6

Mål Jönköping: Simon Karlsson, Johan Uhlin

Mål Växjö: Karljohan Ahlroth 2, Markus Jonsson, Filip Kjellsson, André Andersson, Jesper Sankell

Stärkta av helgens vinst mot Höllviken, som var säsongens första, rivstartade Jönköping smålandsderbyt mot Växjö och ledde 13:38 in i den första perioden med 2-0. Detta efter mål av Simon Karlsson och Johan Uhlin. Nykomlingen såg även ut att gå till pausvila med samma siffror, men med två sekunder kvar lyckades gästernas Jesper Sankell reducera.

Det gjorde att Vipers kom ut till den andra perioden med vind i seglen och skulle inte bara kvittera utan gå ifrån till 2-4. I den tredje akten slet hemmalaget hårt för att komma ikapp men istället kunde gästerna med två sena mål fastställa slutresultatet till 2-6. Segern är andra raka för tabelltrean Växjö och på tal om det, för andra matchen i rad har Karljohan Ahlroth stått för två kassar.