Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher

Sjödin: "Vi har verkligen gått ihop som ett lag"

28 april 2019 10:00
SM-FINAL 2019

Täby FC är svenska mästare efter en seger mot KAIS Mora som grundlades i en urstarkt andraperiod. Matilda Sjödin stod för två målgivande passningar i 7-4-segern - och berättar i en intervju med SSL.se efter matchen, hur det tuffa slutspelet gjorde laget till att bli starkare än någonsin.


– Det är helt fantastiskt! Det var ingen som trodde på det här, men nu står vi här som segrare. Det känns samtidigt helt overkligt också.

Den första perioden i Ericsson Globe tillhörde KAIS Mora som också gick segrande med 0-1. Men i den andra perioden var det Täby som bjöd på show och fullständigt forcerade ner sitt motstånd.

– Det var många som inte hade spelat en SM-final och det var deras första. Vi sa efter första perioden att nu är den avklarad - nu släpper vi på spänningen, går ut och vågar att visa att vi verkligen vill det här. Det var precis det vi gjorde, förklarade Sjödin.

Täbys resa till finalen var tuffast tänkbara. Såväl matchserien mot Endre som semifinalen mot segermaskinen IKSU gick till fem matcher - och detta efter att stockholmarna blivit det första laget att besegra giganten från norr sedan december 2017.

– Det är just därför vi står här idag. Vi har haft ett extremt tufft i slutspelet, men vi har verkligen gått ihop som ett lag - från den som inte har spelat någonting till alla andra. Det har satt ihop oss närmare och gjort oss till ett bättre lag.

Täbys seger på lördagseftermidagen var historisk, då laget plockade sitt första guld någonsin.

– Det är det största som har hänt Täby någonsin. Det var historiskt bara att slå ut IKSU i semifinalen, avslutde Matilda Sjödin.