Lördag
12 Jan 7 matcher
Söndag
13 Jan 5 matcher
Måndag
14 Jan 1 match
Tisdag
15 Jan 1 match
Onsdag
16 Jan 5 matcher
Lördag
19 Jan 5 matcher
Söndag
20 Jan 8 matcher
Tisdag
22 Jan 2 matcher

KAIS Mora värvar back från Telge

16 maj 2018 09:45
SSL Dam Silly

Caroline Rosenberg är back men spelade under förra SSL-säsongen med Telge även som forward. Under gårdagen presenterade KAIS Mora 24-åringen som sitt senaste nyförvärv. Dessutom meddelar klubben att tränaren Noél Alm Johansson flyttar hem till Uppsala.


Caroline Rosenberg kommer från Hölö-Mörkö IF och har tidigare spelat för Södertälje IBK. 24-åringen kommer senast från spel med Telge och gjorde förra säsongen sin sjätte säsong med Södertäljeklubben. Nu går flyttlasset vidare till Dalarna och KAIS Mora, en plats som Rosenberg känner väl till.

– Jag har bara erfarenheter av att vara på motståndarnas sida av plan. Starkt, spelskickligt lag att möta som aldrig ger upp. Jag har varit i Mora en del och semestrat under min uppväxt, trevliga människor och otroligt fint landskap, säger backen till klubbens hemsida.

– KAIS Mora har länge varit ett lag där jag känner att min spelstil skulle passa in i. Men också sökandet efter utmaning och utveckling. Och efter att fått "klubben" presenterat för mig kändes det klockrent. Många delar i ett och samma koncept som jag tidigare saknat.

Backen spelade 25 matcher för Telge i SSL under säsongen 2017/2018 och svarade för 22 poäng fördelat på 8 mål och 14 assist. Rosenberg beskriver sig själv som en tekniskt smart spelare med vinnarskalle som gillar att diskutera på bänken för att hitta lösningar på plan.

Kontraktet med Rosenberg gäller två år.

Läs mer om Caroline Rosenberg på KAIS Moras hemsida.

Alm Johansson flyttar hem till Uppsala

Efter tre framgångsrika säsonger väljer nu KAIS Moras tränare Noél Alm Johansson att flytta hem till Uppsala. Även om han väljer att lämna klubben kommer han inte släppa KAIS Mora helt.

– Ja det går såklart inte att släppa KAIS Mora helt. Det är ju trots allt totalt sju år som jag jobbat med laget och jag har starka känslor för föreningen. Jag kommer att försöka bidra på något sätt även i framtiden men inte som tränare.

Alm Johansson har kommit fram till beslutet efter att ha funderat tillsammans med familjen den senaste tiden.

– Jag har haft tre fantastiska år i Mora och jag har haft full uppbackning från familjen och föreningen. Det har varit tufft med veckopendlingen men jag har älskat varenda minut i staden och i KAIS Mora. Men nu känner vi att det är dags att runda av detta äventyr och flytta hem, säger Noél Alm Johansson till KAIS Moras hemsida.