Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Upplagt för rafflande semifinaler

4 april 2022 11:00
Resumé

Falun, Storvreta, Växjö och Kalmarsund. Det är de fyra lagen vars säsong fortgår och semifinalerna startar ikväll, med Falun - Storvreta innan Växjös möte med Kalmarsund tar vid under morgondagens afton.


Se highlights från samtliga matcher i SSL Play!

Fyra lag fortsätter säsongen - med drömmen om Avicii Arena

Falun, Storvreta, Växjö och Kalmarsund. Det är namnet på lagen, som tog sig vidare till semifinalerna. Och semifinalerna startar redan idag (måndag) med det första mötet mellan Falun samt Storvreta. Således ställs Växjö mot Kalmarsund i den andra semifinalsserien.

Drömmen om Avicii Arena om ett par veckor, lever fortsatt och det är sannerligen högoktaniga möten vi har att se fram emot. "Giganternas kamp", så som mötet mellan Falun - Storvreta kallas och även det ytterst intressanta Smålandsmötet mellan Växjö - Kalmarsund. Det kommer att bli två spännande matchserier.

Revanschsuget Storvreta mot Falun?

Falun vann sin matchserie mot Mullsjö med 4-1. Storvreta vann sin matchserie mot Linköping, med samma utfall. Det är två lag med vila under den senaste veckan, som då ställs i den första semifinalsmatchen i Guide Arena under måndagsaftonen.

Uppsalagänget är naturligtvis revanschsugna efter finalförlusten i fjol. Samtidigt är det ett Falun, som jagar ett nytt guld. Ser vi till inbördes möten den här säsongen har bägge matcherna fått avgjorts på övertid eller straffar. Där har det blivit varsin seger för de respektive lagen.

Kan vi förvänta oss en minst lika intressant matchserie över sju matcher? Ja, det flesta tror det och det kommer att bli sevärt när de två lagen ställs mot varandra och det blir en kraftmätning utöver der vanliga. Från Faluns sida lyfter man fram hemmaplansfördelen.

– Den är otroligt viktig, den har varit avgörande flera gånger i min karriär. Vi vet att vi är starka hemma på Guide Arena och har visat det flera gånger, det är något som kan avgöra denna serie, säger Alexander Galante Carlström för Faluns hemsida.

Från Storvretas sida förväntar laget sig en intensiv och hård kamp, det är något spelaren Fredrik Lindholm lyfter fram i en videointervju med klubbens hemsida.

– Spontant så ska det bli jäkligt kul. Det är alltid roliga matcher mot Falun. Mycket matcher och hårda matcher, säger Fredrik.

Smålandskamp mellan Växjö och Kalmarsund

Växjö och Kalmarsund hade identiska matchserier - nästintill. Smålänningarna vann hursomhelst den sjätte matchen i sina respektive kvartsfinaler och avancerade således till den kommande semifinalen. Växjö slog bekant ut Pixbo och Kalmarsund segrade mot Helsingborg.

Nu ska det bli en småländsk kamp. De elva milen drygt emellan ger naturligtvis en extra krydda till matchserien när lagen skall drabba samman. Ser vi till de tidigare mötena denna säsong, har det blivit varsin seger för lagen och det var dessutom på hemmaplan lagen vann.

Till denna semifinalsserie ska det då avgöras på sju matcher. Det är ett Växjö som kom högre upp i tabellen jämfört med Kalmarsund, vilket gör att Växjö har hemmaplansfördel ifall om det skulle behöva en sjunde avgörande match.

Lagen har nu haft möjlighet för vila, reflektion och ladda batterierna - inför denna spännande matchserie. Är det Växjö eller Kalmarsund, med den bästa matchserien och tar sig vidare? Ja, det är öppet och ovisst - men en sak är klar att det är två lag med aspiration att ta sig till finalmatchen i Avicii Arena den 23 april.

Läs mer om slutspelet här.