SIR

Semifinal nästa för Mora - Reinestrand segerskytt

27 mars 2018 21:55
SSL-slutspelet

KAIS Mora spelar semifinal - det står klart efter 3-0 i matcher mot Sirius. Avgörandet kom hemma i Unihoc Arena där Elin Reinestrand slog till i förlängningen.

KAIS Mora - Sirius 5-4 e.förl. (1-1, 2-0, 1-3, 1-0)

Mål KAIS Mora: Anna Wijk, Amanda Wall, Mira Wickman, Elin Reinestrand, Malin Andréason

Mål Sirius: Agnes Wiklund 2, Charlotte Bravo 2

KAIS Moras jakt på det efterlängtade guldet går vidare. På tisdagen kunde laget fira avancemang från kvartsfinalerna, ett avancemang som kom efter stor dramatik. För efter två klara segrar, den senaste via 9-0, över Sirius var det ett annat blåsvart motstånd som ställde upp i Unihoc Arena.

Agnes Wiklund rivstartade bortamötet med att ge Sirius ledningen efter mindre än fem minuters spel. Det var samtidigt ett exempel på effektivt skytte, då gästerna från Uppsala var i kraftigt skottunderläge i den första perioden. Matchbilden gav också utdelning för Mora som utjämnade genom Mira Wickman. I mittenakten drog sedan hemmalaget ifrån, med mål från först Amanda Wall och senare Anna Wijk.

Tvåmålsövertaget gav Dalapubliken en känsla av att semifinalen var nära, men matchen var långtifrån över. En bit in i den tredje perioden skapade Charlotte Bravo hopp för Sirius med en reducering och samme Bravo tog gästerna upp jämsides bara två minuter senare. Nära tio minuter återstod hade Wiklund även fullbordat vändningen och Sirius hade 3-4 på resultattavlan.

Pressen på Mora alltså, något som SSL:s seriesegrare visade sig hålla för. Med 17.55 på klockan utjämnade Malin Andréason och tog dramatiken vidare till förlängning, där avgörandet kom två minuter in. Elin Reinestrand sköt då segermålet till 5-4 för KAIS Mora och satte stopp för Sirius säsong. Mora däremot avancerar vidare mot SM-finalen i Globen, näst på tur med semifinal.