SSL-slutspelet

Det var Malmö som behövde vinna - men det var IKSU som tog hand om showen. De regerande mästarna nådde tvåsiffrigt i Baltiska Hallen och är nu mycket nära semifinalspel.

Malmö - IKSU 0-10 (0-4, 0-3, 0-3)

Mål Malmö:

Mål IKSU: Johanna Hultgren 3, Emelie Wibron 2, Sofia Joelsson 2, Myra Aggestål, Amanda Delgado Johansson, Tova Eriksson

IKSU stormar fram mot nästa fas i SSL-slutspelet. Efter att ha öppnat med nio bollar stor seger över Malmö slogs på lördagen skåningarna tillbaka med ännu klarare marginal. Och det började rinna iväg tidigt i Baltiska Hallen, där IKSU klev ut hänsynslöst. Sofia Joelsson skickade ledningsbollen i nät med endast 1.20 på klockan.

Efter den tunga starten repade sig Malmö och de magenta höll fortet fram till tolv minuter hade passerat. Då utökade Johanna Hultgren för IKSU, som sedan drog ifrån med ytterligare två mål innan den första periodvilan. Emelie Wibron rivstartade sedan mittenakten med att göra 0-5 efter lite mer än en minuts spel och någonstans där var matchen punkterad.

Just Wibron fortsatte att briljera och leverera. Strax innan den andra periodvilan slog forwarden till med sitt andra för dagen, innan hon kryddade med ett par assist i slutakten. Johanna Hultgren serverades där fram till 0-10 och fullbordade sitt hattrick, samtidigt som Wibron nådde upp i två mål och hela fyra assist. Överkörningen blev alltså tvåsiffrig och allt som står mellan IKSU och avancemang är nu ett hemmamöte med Malmö på måndag kväll.