FAL

Dalen orkade inte mer - Falun till semifinal

22 mars 2018 20:34
SSL-slutspelet

Efter tre jämna matcher med Falun så var energitanken slut hos Dalen. Hemmalaget hängde inte med i Faluns rivstart, och redan efter den första perioden var matchen avgjord. Falun vann till slut med 6-1 och är därmed klart för semifinal.

Dalen - Falun 1-6 (0-4,1-0,0-2)

Mål Dalen: Ketil Kronberg.

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 2, Jonas Adriansson, Malte Lundmark 2, Casper Backby.

Efter tre raka Falunsegrar i tre jämna första kvartsfinalmatcher så fanns det visst hopp i hemmapubliken om att Dalen skulle kunna förlänga säsongen under torsdagskvällen. Men luften hade gått ur hemmaspelarna, och Falun kom till Umeå rejält taggat - och avgjorde matchen omgående.

Gästerna från Dalarna sprang ifrån hemmalaget och redan efter 20 minuter stod det 0-4 på resultattavlan.

Den andra perioden var inte lika fartfylld från gästerna. Falun hade dock full kontroll på händelserna på planen och tillät inte Dalen komma till några jättelägen eller till några längre anfall. Även om Ketil Kronberg hittade rätt med sin reducering till 1-4.

Men det blev aldrig någon dramatik i sista perioden. Falun spelade kontrollerat och när Alexander Galante Carlström satte sitt andra mål för kvällen fram till 1-5 var det helt avgjort. Casper backby fastställde sedan slutresultatet till 1-6.

Falun är därmed klara för semifinal efter 4-0 i matcher och Dalen har spelat färdigt för säsongen.