DAL

Falun har skaffat sig matchboll

19 mars 2018 20:50
SSL-slutspelet

Falun besegrade idag Dalen i en målrik tillställning, men segern satt långt inne för hemmalaget. Resultatet skrevs till 9-8 och Falun har nu chansen att avgöra på bortaplan på torsdag genom att ta fjärde raka.

Falun - Dalen 9-8 (2-3,4-1,3-4)

Mål Falun: Jonas Adriansson 2, Rasmus Enström 2, Omar Aldeeb 2, Johannes Larsson, Simon Cederström, Alexander Galante Carlström

Mål Dalen: Mattias Ljunggren 2, Anton Åkerlund 2, Lukas Harnesk, Viktor Nystedt, Henrik Sjöström, Patrik Rokka

Trots att det var Falun som tog ledningen knappt tre minuter in i matchen såg Dalen till att blåsa liv i matchen, för bara 25 sekunder senare kvitterade gästerna genom Lukas Harnesk. Falun återtog ledningen men gästerna svarade med samma mynt. När Thomas Holmgren åkte ut två minuter för obstruktion i slutet av den första akten kunde Mattias Ljungren se till att Dalen gick till pausvila med en 3-2-ledning.

Gästerna kom sedan ut alldeles för ivriga till mittenakten och var för många spelare på planen, vilket resulterade i en utvisning. Världens bästa innebandyspelare, Galante Carlström, hittade då fram till Rasmus Enström med sju sekunder kvar av den numerära överläget. I minut åtta gjorde Falun två mål till inom loppet av 38 sekunder, därefter drog hemmalaget på sig två utvisningar och i det andra numerära överläget kunde Mattias Ljunggren göra sitt andra mål för kvällen för Dalen. Simon Cederström utökade sedan Faluns ledning till 6-4 innan den andra perioden var slut.

Inom loppet av fem och en halv minut i den tredje perioden hade gästerna gjort tre mål och tagit tillbaka ledningen med 7-6. Hemmalaget krigade på och med fem och en halv minut kvar av matchen stod det 8-8 på tavlan. Dalens Mattias Ljunggren bjöd sedan Falun på ett gyllene läge att ta tillbaka ledningen när det dömdes straff på grund av beträdelse av målvaktsområdet. Hemmalagets Thomas Holmgren fick chansen att ge Falun ledningen återigen - men missade. Avgörandet kom istället 40 sekunder senare när Omar Aldeeb satte 9-8. Dalalaget har därmed skaffat sig matchboll till kvartsfinal nummer fyra på torsdag, men räkna med en minst lika tuff kamp då.