FAL

Falun i förarsätet - efter vändningen i tredje

17 mars 2018 21:15
SSL-SLUTSPELET

Falun är ordentligt i förarsätet efter segern borta mot Dalen på lördagseftermiddagen. Dalalaget stod återigen för en stark tredjeperiod när man i Västerbotten vände och vann med 7-6.

IBK Dalen - IBF Falun 6 - 7 (2-2, 3-1, 1-4)

Mål Dalen: Patrik Rokka, Ludwig Svensson, Viktor Nystedt, Andreas Carlbom, Sebastian Degeryd, Ketil Kronberg

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 3, Omar Aldeeb 2, Rasmus Enström 2

Det var Alexander Galante Carlström som inledde målskyttet i Umeå Energi Arena på lördagsaftonen. Superstjärnan gjorde både 1- och 2-0 för gästerna, innan Dalen kom tillbaka och såg till att det stod 2-2, genom mål av Patrik Rokka och Ludwig Svensson, efter den första perioden.

Efter mittperioden var det Dalen som skulle kliva av med en ledning i ryggen. Omar Aldeeb satte dock först Falun i förarsätet innan Viktor Nystedt, Andreas Carlbom och Sebastian Degeryd gjorde varsitt mål för hemmalaget som gick upp i en 5-3-ledning.

Men det var trots allt de regerande mästarna som skulle gå segrande även ur den andra striden i den här kvartsfinalserien. Ännu en gång på grund av en stark period när återigen Alexander Galante Carlström klev fram och noterades för ett hattrick. Falun kunde till slut vända på tillställningen och vinna matchen med 7-6 och således ta ledningen med 2-0 i kvartsfinalserien.