DAL

Falun höll undan mot Dalen

15 mars 2018 20:40
SSL-SLUTSPELET

Falun kunde plocka hem det första mötet i kvartsfinalserien mot Dalen. Efter en stark första- och tredjeperiod kunde dalalaget till slut besegra gästerna med 6-4 efter två mål av Simon Cederström och Alexander Galante Carlström.

Falun - Dalen 6 - 4 (3-1, 0-2, 3-1)

Mål Falun: Emil Johansson, Simon Cederström 2, Alexander Galante Carlström 2, Casper Backby

Mål Dalen: Patrik Rokka 2, Ketil Kronberg, Ludwig Svensson

Den första perioden i Jalas Arena bjöd på fyra stycken fullträffar. Hemmalaget Falun satte sig i förarsätet genom Emil Johansson efter fem och en halv minut, men kort därpå var det gästernas tur att få jubla. Patrik Rokka satte kvitteringen för Dalen som dock inte skulle få det sista ordet. Simon Cederström och Alexander Galante Carlström såg till att inom loppet av en minut ge hemmalaget en tvåmålsledning som höll sig perioden ut.

I mittenakten skulle bortalaget komma tillbaka. Det dröjde bara 29 sekunder innan veteranen Ketil Kronberg smällde in reduceringen och drygt 13 minuter senare tryckte Ludwig Svensson in 3-3-bollen bakom Johan Rehn i hemmamålet.

Falun skulle halvvägs in i den tredje perioden gasa ifrån. Efter Casper Backby åter givit hemmalaget kommandot kunde både Cederström och Galante Carlström dubbla sin målsskörd när laget gick upp i en 6-3-ledning - varpå gästerna från Umeå tog en timeout. Kort efter den samma kom man ut med ny energi och kunde genom Patrik Rokkas andra fullträff reducera siffrorna, men närmare än så kom inte bortalaget. Falun segrade med 6-4 när drabbningen nu vänder upp till Västerbotten och Umeå.