FCH

Storvreta vände och vann - igen

19 mars 2018 21:20
SSL-slutspelet

Likt det senaste mötet var det Helsingborg som tog ledningen mot Storvreta och skåningarna hade som mest en 4-1-ledning ikväll. Storvreta svarade då för en favorit i repris och stod för en stark tredje period. Ikväll gick dock matchen till förlängning, där Albin Sjögren blev stor matchhjälte genom att göra 5-4.

Storvreta - Helsingborg 5-4 e. förl. (1-2,0-2,3-0,1-0)

Mål Storvreta: Nicklas Paulsson, Tobias Gustafsson, Robin Nilsberth, Jimmie Pettersson, Albin Sjögren

Mål Helsingborg: Andreas Lindholm 2, Mika Kohonen, Fredrik Azelius

Likt den andra kvartsfinalen var det Helsingborg som öppnade målskyttet, denna gång genom Mika Kohonen som visade att släkten är värst. Storvreta kvitterade sedan efter att ha klarat av två minuter i numerärt underläge, men Helsingborg och Fredrik Azelius tog tillbaka ledningen bara en och en halv minut senare.

Helsingborg gick sedan upp i en tvåmåls-ledning kort in i den andra perioden, en period som kantades av hårt spel - från båda håll. När matchuret stod på 12.49 åkte Storvretas Jimmie Pettersson, Henrik Stenberg och Helsingborgs Nicklas Lidholm ut två minuter - alla för hårt spel. Andreas Lindholm gjorde då sitt och periodens andra mål och skåningarna gick till pausvila med fortsatt ledning, 4-1.

Hemmalaget inledde den tredje perioden i numerärt överläge efter att Andreas Lindholm åkt ut två minuter för slag med sju sekunder kvar av mittenakten. Då påbörjade Storvreta en vändning likt den andra kvartsfinalen och dominerade den tredje perioden. Tobias Gustafsson svarade först för Storvretas andra mål för kvällen, och Robin Nilsberth fick sedan in ett mål i powerplay och kvitteringen kom genom Jimmie Pettersson bara två och en halv minut senare. 4-4 stod sig sedan perioden ut och det skulle krävas en förlängning för att skilja de båda lagen åt. Fyra minuter in klev Albin Sjögren fram för hemmalaget och blev stor matchhjälte genom att göra 5-4. Frågan är om Helsingborg lyckas blåsa liv i matchserien på torsdag eller om Storvreta kan avgöra genom att ta fjärde raka?