AIK
AIK

Hessmer hattrickskytt i ny Jönköpingseger

18 november 2017 18:50

Rickard Hessmer nyckelfigur i Jönköpings nya trepoängare på lördagseftermiddagen. I en målrik och tight kamp mot AIK, där även bortalagets Andreas Stefansson blev tremålskytt, drog smålänningarna det längsta strået och vann med 8-6.

Jönköping - AIK 8-6 (2-1,2-2,4-3)

Mål Jönköping: Otto Weidman, Rickard Hessmer 3, Jesper Ekström, Oskar Malmgren, David Östergren, Tobias Zälle

Mål AIK: Kevin Lieback Asp, Patrik Hagberg, Alex Kjellbris, Andreas Stefansson 3

Både Jönköping och AIK, som inledde sina säsonger svagt, kom med segrar i bagaget när man drabbade samman i Småland på lördagseftermiddagen. Hemmalaget ville följa upp segern mot Team Thorengruppen senast med ytterligare en seger - medan AIK hade ett gott självförtroende efter två raka viktorior.

Det var som väntat en jämn och tight kamp publiken i Jönköpings Idrotthus fick bevittna. Mötet inleddes med ett straffslag som hemmalagets Otto Weidman tog tillvara på och 1-0 satt bakom gästernas Jonathan Hjelm. Jönköping gick också upp till 2-0 några minuter senare, innan bortalaget reducerade genom Kevin Lieback Asp.

Mittperioden var svängig och bjöd på ytterligare fyra mål när de båda lagen turades om att hitta nätet. Inför den tredje perioden var det 4-3 för smålänningarna och det skulle bli lika dramatiskt och jämnt ända in i det sista. Med tre minuter kvar stod det 7-5 för hemmalaget men efter en timeout var det återigen ett uddamålsdrama när Andreas Stefansson fullbordade sitt hattrick och satte 7-6 med knappa minuten kvar att spela. Stefanssons hattrick räckte inte - och istället fick Hessmer bli tremålsskytt när han satte spiken i kistan med sitt 8-6-mål i tom kasse.

Därmed plockade Jönköping sin andra raka seger och nosar på slutspelsplats, medan AIK blir kvar i de nedre delarna av SSL-tabellen.