TSIBK

Storseger för Sirius - Telge åker ur

17 mars 2018 17:55
SSL Dam

Telges återkomst i SSL blev kortvarig. Efter förlusten borta mot Sirius med 11-4 i den sista omgången, står det nu klart att Södertäljeklubben åker ur högstaligan efter att ha slutat som nästjumbo.

IK Sirius - Telge SIBK 11 - 4 (3-1, 4-2, 4-1)

Mål Sirius: Linda Englund 4, Caroline Ericsson 2, Johanna Hall 3, Charlotte Bravo 2

Mål Telge: Clara Ekenström, Sofie Karlsson, Amanda Svärd, Therese Gustafsson,

Telges sejour i SSL blev en kortvarig historia. Inför den sista omgången hade man, vid seger i Uppsala, chans att gå förbi Jönköping och belägra sig på säker mark om samtidigt Jönköping skulle förlora. Smålänningarna föll i sin match, men det gjorde även Södertäljeklubben.

Telge tog dock ledningen i IFU Arena genom Clara Ekenström. När Linda Englund skickade in kvitteringen till 1-1 halvvägs in i perioden var det något av proppen ur för Sirius som inom mindre än två minuter gick upp till 3-1.

Mittperioden blev en målrik historia där gästerna kröp närmare genom en reducering av Sofie Karlsson. Sirius var dock det bättre laget och kunde gå segrande även ur den andra perioden när man gick in i pausvilan med en säker 7-3-ledning. Den tredje och sista blev en transportsträcka där Uppsalalaget kunde dra ifrån ytterligare en gång och till slut vinna med 11-4, i en match där målskyttet delades upp på tre spelare. Linda Englund stod för imponerande fyra mål och två assist och Johanna Hall för ett hattrick och två assist.

För Sirius del väntar nu KAIS Mora i kvartsfinalen.