PIX

Warbergs slutspelshopp lever – slog tabelltvåan

9 mars 2018 21:04
SSL Dam

Hoppet är det sista som överger människan, brukar det heta. Just det hoppet red Warberg på i fredagskvällens segermatch mot självaste tabelltvåan Pixbo. Tre poäng in på kontot innebär att laget har ett finger med i spelet om en plats i kvartsfinal.

Warberg-Pixbo 5-3 (0-0, 2-2, 3-1)

Mål Warberg: Camilla Halldén 2, Therese Arneson 2, Jenny Dahl

Mål Pixbo: Stephanie Boberg 2, Frida Ahlstrand

Med fem poäng upp finns det få livlinor kvar för Warberg att nå slutspel och seger mot tabelltvåan Pixbo var i det närmaste ett måste.

Västkustrivalerna började med att känna på varandra i den första perioden som förblev mållös. I den andra var det gästerna som inledde målskyttet som nu tog fart. Två nätkänningar var blev det innan andra periodpausen.

Men i tredje var det poänghungern hos hemmalaget som tog överhanden. Två tidiga mål gav en ledning att spela vidare på och när Therese Arneson satte 5-2 efter tolv minuter kändes segern i hamn. En Pixboreducering gjorde inget utan Warberg grep det sista halmstrået till att nå en slutspelsplats. Det kommer bli en spännande avslutning på SSL-spelet.