RÖN

Stora dramat - Björkman frälste Rönnby sent

18 februari 2018 20:05
SSL Dam

Täby hade ledningen och gick mot ett trendbrott - då bet Rönnby tillbaka. Med en urstark slutperiod vände laget och närmade sig topplaceringarna i tabellen.

Täby - Rönnby 3-4 (1-1, 2-0, 0-3)

Mål Täby: Elin Gillberg, Ranja Varli, Linnea Wiregård

Mål Rönnby: Elin Björkman, Emma Hellberg, Josefine Hagström, Rebecca Norman

Täbys form har vacklat den senaste tiden. På söndagen väntade ett tufft test när Rönnby gästade, en match som Ranja Varli satte tonen i. Med sitt 1-0 halvvägs genom den första perioden gav Varli Täby en ledning att spela på, men den blev kortvarig. För bara tre minuter senare hade Rönnby utjämnat genom Rebecca Norman.

Likaläget stod sig till mittenakten. Då växlade Täby upp och kopplade ett nytt grepp, denna gång till en 3-1-ledning. Linnea Wiregård hittade rätt tidigt i perioden innan Elin Gillberg slog till i slutskedet. Rönnby var i brygga inför tredje, men fick kontakt när Josefine Hagström reducerade sju minuter in.

Emma Hellberg fixade sedan kvitterinen fyra minuter från slutet och de flesta trodde då att en förlängning väntade. Så blev inte fallet, för med matchuret på 19.48 sköt Elin Björkman det mål som blev avgörandet. Siffrorna i dramat skrevs till 3-4 för Rönnby, som fortsätter att visa fin form med tre raka segrar. Västeråslaget lyfter också i tabellen och har två poäng upp till femteplatsen.