END

Fortsatt tungt för Endre - Granstedt IKSU:s hjälte

18 februari 2018 17:20
SSL Dam

IKSU vägde tyngst i toppmötet efter ett hattrick från Alice Granstedt - tre mål som förlängde Endres förlustsvit till fyra raka matcher.

IKSU - Endre 6-3 (1-0, 2-1, 3-2)

Mål IKSU: Alice Granstedt 3, Johanna Hultgren, Julia Nordin, Iza Rydfjäll

Mål Endre: Linnéa Wallgren, Anna Moberg, Erika Nilsson

Det blåser snålt i Endre för tillfället. På söndagen var tanken att gotlänningarna skulle vända sin negativa svit borta mot IKSU, istället kom ett fjärde nederlag i följd. För i IKSU Sportcenter tog det formtoppade hemmalaget kommandot och i en första period som de brandgula dominerade kom också ledningsmålet. Iza Rydfjäll skickade 1-0 i nät efter elva minuters spel, ett resultat som stod sig till mittperioden.

Där passade Linnéa Wallgren på att tidigt utjämna för Endre, framspelad av Alva Olofsso. IKSU skulle dock återta greppet och Alice Granstedt gjorde både 2-1 och 3-1 efter dubbla passningspoäng från Malgorzata Pazio. Julia Nordin fyllde på med fyran i inledningen av tredje, ett mål som blev tungt för Endre.

Erika Nilsson och Anna Moberg gav gästerna hopp med varsin reducering, men IKSU-ledningen var aldrig mindre än två bollar stor. Segern landade vid 6-3 efter sent mål från Johanna Hultgren. Den stora hjälten i Umeålägret var dock Alice Granstedt, som noterade ett hattrick i vinsten. Segern var IKSU:s sjunde i följd och mästarna rycker närmare tabellens toppduo.