TSIBK

Pixbos mittperiod avgjorde i nagelbitaren

17 februari 2018 18:00
SSL Dam

Tre poäng - men med minsta möjliga marginal. Telge skakade om Pixbo Wallenstam rejält, men "Rävarna" vann med uddamålet efter ett ryck i andra.

Pixbo Wallenstam - Telge 3-2 (0-1, 3-0, 0-1)

Mål Pixbo: Alicia Fylke 2, Stephanie Boberg

Mål Telge: Hanna Berg, Johanna Kauppinen

Hanna Berg tystade hemmapubliken i Wallenstamhallen när hon efter 16 minuters spel bröt dödläget. Fram till dess hade Telge stått upp väl mot Pixbo Wallenstam, i en matchupptakt som var tät och länge mållös. Bergs 0-1 kom med 16.30 på klockan och innebar en ledning som Telge bar med sig in till periodvilan.

Väl tillbaka för mittenakten siktade nästjumbon på att slå vakt om övertaget, men istället kom ett ryck från hemmalaget. Efter bara en knapp minut utjämnade Alicia Fylke för Pixbo, som fortsatte att ösa på. Samme Fylke tog upp "Rävarna" i förarsätet innan Stephanie Boberg kort därefter ökade på till 3-1. Samtliga tre Pixbomål hade då kommit inom loppet av sju minuter, två av dem via assist från Lisa Andebratt.

Den imponerande vändningen visade sig också bli segerrycket. Men det blev ordentligt nervöst i slutperioden, där Johanna Kauppinen med sju minuter kvar att spela reducerade till 3-2. Telge tryckte från den punkten på för ett kvitteringsmål - utan att få utdelning. Nykomlingen föll med uddamålet och är kvar på nedflyttningsplats, medan Pixbo reste sig från förlusten senast och skuggar Mora i tabelltoppen.