TSIBK

Två gånger trendbrott när Täby vann

9 februari 2018 21:28
SSL Dam

Täbys tre matcher långa förlusttrend och Telges tre matcher långa segertrend bröts under fredagskvällen. I en jämn och svängig fight kunde hemmalaget till slut vända i den tredje perioden och plocka med sig samtliga tre poäng.

Täby - Telge 5-4 (1-3, 2-1, 2-0)

Mål Täby: Sara Attermo 2, Ranja Varli, Linnea Wiregård, Moa Tschöp

Mål Telge: Terese Ahlqvist, Cornelia Jansson, Therese Gustafsson, Åsa Tjusberg

Täby hade tre raka förluster i bagaget medan Telge hade lika många segrar i följd. Någon trend var tvungen att brytas på fredagskvällen och denna gång skulle det bli Täbys negativa sådana.

Det var dock Telge som inledde bäst i Tibblehallen. Efter den första perioden stod det 3-1 i gästernas favör - en ledning som skulle reduceras i den andra. Ranja Varli stänkte först in 3-2 drygt halvvägs in i mittenakten innan Åsa Tjusberg åter gav bortalaget en tvåmålsledning. Sista ordet fick dock hemmalaget när Ranja Varli serverade Linnea Wiregård till 3-4 med drygt 20 sekunder kvar.

I den tredje vände det för hemmalaget som fullbordade sin vändning när först Sara Attermo kvitterade och sedan när Moa Tschöp, på pass från Laura Mertsalmi satte 5-4. Telge lyckades aldrig få in någon kvittering och fick se sig slagna efter 60 minuter spel, vilket innebar att man inte fick gå upp på säker mark efter fredagskvällen, utan blir kvar som SSL:s nästjumbo.