LIBK

Johanna Nilssons hattrick gav Malmöseger

14 januari 2018 15:07
SSL Dam

Malmö vann den så viktiga hemmamatchen mot Linköping. Laget lämnade därmed den absoluta bottenkampen och kan nu fokusera på att slåss om en plats i slutspelet. Johanna Nilsson var segerorganisatören nummer ett den här dagen.

Malmö-Linköping 7-4 (2-0, 2-1, 3-3)

Mål Malmö: Johanna Nilsson 3, Marlene Lennartsson, Ellen Rasmussen 2, Rebecka Lönnegren

Mål Linköping: Alice Lindell, Anna Wiman, Amanda Ljunggren, Hanna Garman

Linköping kom till Malmö i stort poängbehov, och behovet av att vinna just de här typerna av matcher är stort både hos gästerna och hos hemmalaget. Båda kämpar nämligen i botten av tabellen.

Linköpings defensiv har varit allt annat än stabil den senaste tiden med en mängd insläppta mål. Mot Malmö tog det drygt fem minuter innan 1-0 satt och innan första periodvilan hade skånelaget 2-0 att gå på.

I andra satte Linköping en kasse i mitten av perioden genom Alice Lindell, men problemet var att Malmö gjorde både ett tidigt (efter 58 sekunder) och ett sent (27 sekunder kvar). Således 4-1 efter 40 spelade minuter.

I tredje perioden såg Malmö till att hålla Linköping på behörigt avstånd. Gästerna försökte men kom aldrig närmare, utan de tre målens differens höll i sig tiden ut.

Malmö vann säkert och kan nu blicka uppåt i tabellen istället för att fokusera på att hålla undan för lagen underifrån.