WIC

Blytung trepoängare för Telge

13 januari 2018 16:19
SSL Dam

Telge tog en lika nödvändig som viktig seger när bottenkonkurrenten Warberg kom på besök. Efter en målrik och rafflande match skilde bara ett mål mellan lagen, och det var tillräckligt för att Telge skulle få segerjubla.

Telge-Warberg 8-7 (2-3, 3-1, 3-3)

Mål Telge: Therese Gustafsson 2, Caroline Rosenberg 2, Jessika Hellsén, Felicia Forsmark 2, Terese Ahlqvist

Mål Warberg: Therese Arneson, Malin Arneson 2, Andrea Envall, Moa Bernvid, Jenny Dahl, Johanna Johansson

Livsviktiga poäng stod på spel när tabelljumbon Telge tog emot tolfteplacerade Warberg. Fyra poäng skiljde lagen åt i tabellen inför matchen.

Och vilken rysare de bjöd på. Telge hade ledningen större delen av den första perioden innan Warberg med två sena mål såg till att gå till pausvila med ledning, 2-3 på reultattavlan.

Telge kom tillbaka i andra perioden och vann den med 3-1, totalt inför tredje alltså 5-4.

49 sekunder in på tredje satte Felicia Forsmark 6-4 och det var samma resultat som i det förra inbördes mötet från tidigare under säsongen. Men målskyttet skulle inte sluta där. Forsmark ökade på till 7-4 och i det läget såg det stabilt ut för hemmalaget.

Warberg var dock medvetna om de viktiga poängen och satsade framåt. Två snabba mål med ungefär sju minuter kvar gav ett måls differens och frågan var om det skulle påverka hemmalagets nerver?

Inte alls, för bara 15 sekunder efter 7-6 ryckte Telge igen genom 8-6 av Terese Ahlqvist.

Men Warberg gav sig inte. Johanna Johansson gjorde 8-7 efter 16:21 och det blev några nervösa minuter till. Telge höll undan och plockade tre oerhört viktiga poäng i bottenstriden.