SIR

IKSU körde över gästande Sirius

17 november 2017 20:37
SSL Dam

IKSU kunde under fredagskvällen utöka sin segersvit till sju raka segrar efter att Sirius varit på besök. Efter en inledning med den del misstag från båda sidor gasade hemmalaget på ordentligt och kunde till slut vinna med 9-4 - med nio olika målskyttar.

IKSU - Sirius 9-4 (3-2,1-1,5-1)

Mål IKSU: Frida Norström, Alice Granstedt, Emelie Wibron, Tova Eriksson, Sofia Joelsson, Cornelia Fjellstedt, Amanda Collin, Amanda Delgado Johansson, Malgorzata Pazio

Mål Sirius: Matilda Andersson, Anna Gertz, Evelina Sparf, Agnes Wiklund

Den första akten bjöd på ett något slarvigt spel från båda lagen, men det var mycket IKSU i inledningen. Trots att gästerna tog ledningen redan efter 19 sekunder kunde hemmalaget sen gå upp till en 3-1-ledning. Men innan periodslut kunde Anna Gertz reducera för gästerna.

Efter drygt fem och en halv minut låste Maja Viström Anna Gertz klubba, detta ledde till straff för Sirius. Gästernas poängdrottning Sofie Paulsson fick chansen att kvittera, men sköt rakt i magen på Emelie Frisk. Kvitteringen kom dock, sex minuter senare genom Evelina Sparf. IKSU återtog sedan ledningen bara fyra minuter senare.

Hemmalaget fortsatte sedan trumma på i den sista perioden och utökade snabbt ledningen till 5-3. Målkalaset visste sedan inga gränser och när bara två minuter återstod hade hemmalaget tagit ledningen med 9-4. IKSU hade sedan chansen att avsluta matchen tvåsiffrigt genom en straff, men Emelie Wibron missade. Matchen slutade därför 9-4 och noterbart är att IKSU hade nio olika målskyttar ikväll.