TÄBY

Täby vände och vann mot Warberg

11 november 2017 16:10
SSL Dam

Warberg kom ut och tog ledningen mot ett formstarkt Täby. Gästerna med Louise Wickström, Jennifer Stålhult och Moa Tschöp såg dock till att Täby åkte hem med sin femte raka seger.

Warberg - Täby 5-7 (3-1,1-4,1-2)

Mål Warberg: Andrea Envall 4, Camilla Halldén,

Mål Täby: Louise Wickström 3, Jennifer Stålhult 2, Moa Tschöp, Julia Croneld

Det var hemmlaget som kom ut starkast i den första perioden och kunde gå till pausvila med en 3-1-ledning efter ett mål från Camilla Halldén och två mål från Andrea Envall.

I den andra perioden vaknade gästerna och framförallt Louise Wickström som såg till att gästerna både reducerat och kvitterat drygt tolv minuter in i mittenakten. Andrea Envall svarade då direkt och gav hemmalaget ledningen igen och fullbordade sitt hattrick genom att göra 4-3. Julia Croneld passade sedan fram till Jennifer Stålhults första mål i matchen innan hon själv såg till att Täby gick till pausvila med en ledning i ryggen för första gången i matchen.

Några av huvudrollsinnehavarna i matchen, Louise Wickström och Jennifer Stålhult, såg till att Täby utökade ledningen till 6-4 i inledningen av den sista perioden, den sistnämna stod för assisten när Wickström nätade för tredje gången i matchen. Stålhult utökade sedan ledningen ytterligare, efter att ha missat en straff tog hon revansch och gjorde Täbys sista mål för dagen. Hemmalaget tog en timeout med drygt två minuter kvar men slutspurten kom alldeles för sent för Warberg, Andrea Envall snyggade till slutresultatet med sitt fjärde mål i matchen med 15 sekunder kvar. Närmare än så kom inte hemmalaget. Täby tog därmed sin femte raka seger samtidigt som Warberg åkte på sin andra raka förlust.