AIK

AIK jagar revansch och trendbrott mot hemmastarkt Mullsjö

16 februari 2018 15:00
Matchguide

När Mullsjö gästade AIK och Solnahallen i slutet av oktober var det gästerna som svarade för en krigarinsats och vände ett 3-1-underläge till vinst med 4-3. Räkna med att AIK är revanschsugna när de gästar ett hemmastarkt Mullsjö.

Mullsjö - AIK

Söndag 17.00 Nyhemshallen

Fem senaste Mullsjö: V, F, V, V, V

Fem senaste AIK: F, F, F, F, F

Hemmastarka Mullsjö fortsätter att plocka poäng i Nyhemshallen. Efter 9-5-segern senast mot Dalen är klubben nu uppe i fem raka hemmavinster. Mullsjö har visat god form den senaste tiden och har endast en förlust på de fem senaste matcherna. Kikar vi tillbaka ännu längre har de endast tre förluster på de tio senaste matcherna. Rikard Eriksson svarade för två mål senast mot Dalen, senast Eriksson gjorde fler än ett mål i en match var den 11 oktober mot Helsingborg. 28-åringen har svarat för 28 poäng på 27 matcher, varav tolv mål. Detta gör att Rikard Eriksson hamnar på en fjärdeplats i den interna poängligan. Leder för David Gillek som nu gjort sju mål och sex assist på de åtta senaste matcherna.

AIK har haft ett tufft spelschema den senaste tiden och fick efter en fyra matcher lång roadtrip ta emot Linköping hemma i Solnahallen under onsdagen, dessvärre blev det en förlust för stockholmarna när gästerna vann med 6-1. Dessförinnan hade som sagt AIK fyra raka bortamatcher, tuffa sådana dessutom. Växjö, Sirius, Falun och Storvreta stod för motståndet som var alldeles för tufft för AIK. Nu väntar ny bortamatch och AIK åker till Mullsjö för att försöka bryta sin negativa trend.

När Mullsjö gästade Solnahallen i slutet av oktober var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen och ledde med 3-1 kort in i den andra perioden. Därefter var det Mullsjö som tog över kommandot och gästerna vann till slut med 4-3. Detta efter att Sebastian Palmqvist satt det avgörande målet med mindre än minuten kvar av matchen. Räkna med ett revanschsuget AIK på söndag.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Mullsjö-AIK via SSL Play.