Jönköping
JIK

Galante glänste - men Falun fick slita mot JIK

17 februari 2018 19:15

Tre gjorda mål på två perioder. Alexander Galante Carlström hade ställt in siktet mot Jönköping, som ändå pressade Falun hela vägen.

Falun - Jönköping 8-6 (3-0, 2-4, 3-2)

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 3, Alexander Hallén 2, Omar Aldeeb, Casper Backby, Emil Johansson

Mål Jönköping: Tobias Zälle 2, Hannes Blomkvist, Filip Åkerblom, David Östergren, Rickard Hessmer

Att komma till JALAS Arena som bortalag kräver ofta både hängslen och livrem. Det hade inte Jönköping rustat sig med på lördagen, något som Falun utnyttjade fullt ut. Ledda av Alexander Galante Carlströms målskytte gick Dalalaget upp till 2-0 inom loppet av nio minuter och innan den första perioden var över hade även Omar Aldeeb fyllt på.

När Casper Backby öppnade upp mittenakten med att skicka 4-0 i nät såg matchen ut att vara punkterad. Men ett uträknat Jönköping reste sig omgående. Tobias Zälle påbörjade upphämtningen med dubbla reduceringar, Rickard Hessmer skapade nerv och med 14.49 på klockan hade Hannes Blomkvist kvitterat. Fyra mål på sex minuter av JIK - en otrolig upphämtning.

Men Falun hade en viss Galante Carlström, som lagom innan periodvilan fullbordade sitt hattrick genom att skjuta 5-4. David Östergren utjämnade tidigt i tredje, innan Falun ryckte ifrån under tio avgörande sekunder. Emil Johansson och Alexander Hallén skapade då en tvåmålsledning som hemmalaget inte släppte ifrån sig. Segern landade vid 8-6 efter en svängig tillställning inför 1032 åskådare.