Sirius
SIR

Widh suddenhjälte för Sirius

14 februari 2018 21:25

Johan Widh blev stor hjälte när Sirius vände och vann borta mot Höllviken. Uppsalalaget kvitterade sent in i den tredje och kunde i efterföljande förlängning i Hallörhallen plocka med sig bonuspoängen.

Höllviken IBF - IK Sirius IBK 3-4 e. förl (2-1, 1-1, 0-1, 0-1)

Mål Höllviken: Pontus Karlson Martell, Daniel Persson, Johannes Wilhelmsson

Mål Sirius: Johan Widh 2, Mattias Jansson, Joakim Olsson

Det blev Uppsalalaget Sirius som plockade med sig bonuspoängen från Hallörhallen på onsdagskvällen - och detta efter ett minst sagt dramatiskt slutskede av matchen.

Hemmalaget var dock det som tog ledningen när Johannes Wilhelmsson tryckte in 1-0 drygt fyra och en halv minut in på den första perioden. Trots en kvittering via Johan Widh, som gjorde sitt första för kvällen, skulle Höllviken vinna den första akten när Pontus Karlson Martell åter satte skåningarna i förarsätet med sitt 2-1-mål.

I den andra gick Höllviken upp till 3-1 innan gästernas vändning skulle inledas. Mattias Jansson noterades för reduceringen till 3-2 - men efter två perioder var det fortsatt hemmalaget som hade ledningen. Det såg länge ut att bli en mållös tredjeperiod och således en trepoängare för skåningarna, men med dryga 30 sekunder kvar visades Jacob Rubensson ut för en otillåten trängning. Detta tackade gästerna för och kunde kort därefter kvittera genom Joakim Olsson till 3-3 i powerplay.

Sirius skulle också få med sig bonuspoängen i efterföljande förlängning. Johan Widh klev fram och stänkte in sitt andra mål för kvällen och blev med det stor matchhjälte för bortalaget. Sirius vilar efter onsdagens fight fortsatt över slutspelsstrecket på en sjundeplats medan Höllviken blir kvar på plats elva, med tio pinnar upp till en topp åtta-placering.