Pixbo
PIX

Målfest i Uppsala - Storvreta befäste topplatsen

13 februari 2018 21:25

Publiken i Uppsala bjöds på hela 20 mål när Storvreta räknade in sin åttonde raka seger. I toppmötet med Pixbo kunde Uppsalalaget till slut gå vinnande ur striden med 12-8 - efter en smått galen tredjeperiod.

Storvreta - Pixbo 12-8 (4-3, 1-1, 7-4)

Mål Storvreta: Robin Nilsberth 2, Albin Sjögren 2, Niklas Winroth 2, Tobias Gustafsson, Jimmie Pettersson, Filip Stenmark, Henrik Stenberg, Emil Helmrich, Alexander Rudd

Mål Pixbo: Max Wahlgren 2, Daniel Calebsson 2, Jesper Andréasson, Jens Milesson, Tim Oskar Wiklund, Martin Östholm

Uppsalalaget Storvreta befäster sin förstaplats i tabellen med fem omgångar kvar av grundserien. Detta efter att ha besegrat tabelltrean Pixbo i toppmötet på tisdagskvällen - i en match som fick en smått galen avslutning.

Den första perioden bjöd publiken i IFU Arena på sju stycken fullträffar. Pixbo tog ledningen genom Jesper Andréasson, men Storvreta kom tillbaka och kunde efter en rafflande period gå in i pausvilan med en 4-3-ledning.

Mittperioden blev en slags förberedelse inför vad som skulle komma till den tredje. Det blev nämligen bara ett mål åt varsitt håll, signerade Tim Oskar Wiklund och Filip Stenmark, och inför den sista perioden var det fortsatt Storvreta som satt i förarsätet med ett uddamål.

I den tredje perioden exploderade målmakandet fullständigt. Hemmalaget gick ifrån till 9-4 varpå Pixbo tog en timeout och kom tillbaka med två raka reduceringar. Mötet var långt ifrån över där men närmare än en ett tremålsunderläge lyckades inte inte gästerna från Mölnlycke att komma. Storvreta kunde till slut stänga igen och vinna med 12-8 efter en period som alltså bjöd på hela 11 mål och i en match som genererade 15 olika målskyttar.