Sirius studsade tillbaka efter derbyförlusten senast. Hemma i IFU Arena besegrade man AIK med uddamålet och tog ytterligare ett viktigt kliv mot slutspelsplatsen.

Sirius - AIK 4-3 (1-0,1-1,2-2)

Mål Sirius: Carl Kostov-Bredberg, Kevin Söderling 2, Bobby Edberg

Mål AIK: Oskar Hagberg 2, Kevin Haglund

Efter derbyförlusten hemma mot Storvreta kunde Sirius studsa tillbaka på söndagseftermiddagen. AIK gästade IFU Arena i en match som skulle bli en rafflande och jämn sådan.

Det var också hemmalaget som öppnade målskyttet. Carl Kostov-Bredberg satte periodens enda mål på pass från Joakim Olsson. I mittperioden utökade Kevin Söderling med sitt första mål för kvällen med med knappa två minuter kvar kunde Oskar Hagberg reducera tillställningen vilket betydde att Uppsalalaget hade en uddamålsledning in i den tredje.

Väl där exploderade målskyttet ytterligare. Fyra mål gjordes inom loppet av tio minuter, där Kevin Söderling satte sitt andra och utökade till 3-1. Sirius kunde till slut hålla undan och plocka med sig samtliga tre poäng i en drabbning som slutade 4-3 i Uppsalalagets favör.

Därmed kröp Sirius ytterligare ett steg mot slutspelsplatsen medan AIK blir kvar som nästjumbo.