Jönköping
JIK

Jönköping höll undan hårt anstormande Höllviken

24 januari 2018 21:20

Gästande Jönköping inkasserade tre oerhört viktiga poäng mot Höllviken under onsdagen. Gästerna ryckte ifrån, men klarade sig undan med andan i halsen när hemmalaget höll på att komma tillbaka i matchen som slutade 5-6.

Höllviken - Jönköping 5-6 (1-3, 1-3, 3-0)

Mål Höllviken: Pontus Karlson Martell, Christoffer Andersson 3, Fredrik Sjöstedt.

Mål Jönköping: Simon Karlsson 2, Jesper Ekström 2, Hannes Blomqvist, Otto Weidman.

Gästande Jönköping styrde spelet i inledningen och var också laget som hade det offensiva spelet i sig. Det kom också att betala av sig i de två första perioderna då man var skoningslösa framåt. Halvvägs in i matchen stod det 1-6 på resultattavlan, och då trodde många på en säker seger för Jönköping.

Men Höllviken hade inte gett upp. 2-6 satt i slutet av den andra perioden, och i slutrundan så pressade hemmalaget på frenetiskt. Man kom också närmare hela tiden och med dryga fyra minuter kvar att spela så hade Höllviken hämtat ikapp till 5-6.

Forceringen fortsatte, men det blev inte mer mål. Jönköping kunde hålla undan och ta tre poäng med andan i halsen.