Linköping
LIBK

Pixbo visade sin styrka i toppmötet

20 januari 2018 18:05

Tabellgrannarna Pixbo och Linköping gjorde upp under lördagen i Wallenstamhallen, och det var hemmalaget som visade vem som bestämde. Pixbo var storleken störa genom hela matchen och vann till slut med 9-4.

Pixbo - Linköping 9-4 (3-0, 4-3, 2-1)

Mål Pixbo: Max Wahlgren 3, Martin Östholm, Linus Henriksson 3, Adam Persson, William Lindh.

Mål Linköping: Martin Karlsson 2, Gustav Fritzell 2.

Det var full fart från start av hemmalaget Pixbo och gästerna hade problem att hänga med. Pixbo styrde det mesta av spelet, hade mest boll och kom till flest klara målchanser. Det kom också att visa sig i målkolumnen som stod 3-0 efter 20 minuters spel.

Den andra perioden blev mer svängig och betydligt mer målrik. Men det var hela tiden Pixbo som var i förarsätet och som styrde händelserna. Framförallt offensivt där det sprudlade när hemmalaget gick ifrån till en 7-3 ledning.

Den ledningen hade Pixbo bestämt sig för att inte släppa. Gästande Linköping försökte men hade inte kraften och kunnandet denna afton för att komma in i matchen igen. Till slut kunde Pixbo spela av matchen och ta alla tre poäng med segersiffrorna 9-4.