Jönköping
JIK

Jönköping vann, trots tapp av tvåmålsledning

17 januari 2018 21:07

Pixbo såg ut som ett slaget lag i slutet av matchen, men med två mål inom loppet av åtta sekunder fick de med sig en pinne. Jönköping tog sig samman och avgjorde matchen i förlängningen istället.

Pixbo-Jönköping 4-5 e förl (0-3, 1-0, 3-1, 0-1)

Mål Pixbo: Charlie Sköld, Philip Bringestedt, Linus Henriksson, Max Wahlgren

Mål Jönköping: Martin Glimberg, Jesper Ekström, Oskar Malmgren, Simon Karlsson

Gästerna hade två raka segrar med sig i bakhuvudet till matchen mot topplaget Pixbo. Segrarna har gjort att Jönköping har en slutspelsplats i sikte och laget inledde riktigt starkt även i den här matchen. Martin Glimberg, Jesper Ekström och Oskar Malmgren såg nämligen till att nykomlingen gick till första pausvilan med tre måls ledning.

Pixbo tvingades såklart framåt i banan i andra perioden, men kröp bara ett mål närmare. Charlie Sköld satte 1-3 och i tredje kom hemmalaget allt farligare för Jönköping. Philip Bringestedt gjorde 2-3 och Pixbo hade ordentligt häng på gästerna.

Men då svarade Jönköping upp på ett imponerande sätt. Simon Karlsson satte 2-4 vilket skulle ge segern - trodde man.

Pixbo samlade kraft och reducerade till 3-4 med matchuret på 19:32. Inte mycket kvar alltså och frågan var om det skulle gå. Åtta (!) sekunder senare satt kvitteringen genom Max Wahlgren. En osannolik upphämtning.

Pixbo hann faktiskt med att dra på sig en utvisning fyra sekunder senare, men höll undan ordinarie matchtid ut.

Men i förlängningen avgjorde trots allt Jönköping genom Rickard Hessmer och gästerna fick med det ändå två poäng med sig hem.