HIBF

Helsingborg vann Skånederbyt till slut

10 januari 2018 20:35
SSL Herr

Helsingborg hade inför mötet med Höllviken två raka förluster bakom sig medan gästerna hade lika många segrar. Hemmalaget gjorde ett litet ryck i den sista perioden men gästerna krigade in i det sista innan Helsingborg till slut kunde vinna med 7-5.

Helsingborg - Höllviken 7-5 (1-1,2-1,4-3)

Mål Helsingborg: Nicklas Lidholm, Linus Nordgren, Petri Hakonen, Jonathan Nilsson, Andreas Lindholm, Joel von Reis, Fredrik Azelius

Mål Höllviken: Johannes Wilhelmsson 2, Christoffer Andersson 2, Pontus Karlson Martell,

Inför matchen skiljde det bara fyra poäng mellan Helsingborg och Höllviken, det var bäddat för en jämn match där Höllviken ville kryma utrymmet till skåningarna i tabellen. Och det var gästerna som öppnade starkast och tog kommandot i den första perioden. Trots det var det hemmalaget som tog ledningen genom Nicklas Lidholm frampassad av Jonathan Skoglösa. Innan den första perioden var slut skulle dock gästerna få in en kvittering och vi hade 1-1 på tavlan inför den andra.

Hemmalaget spelade upp sig i den andra perioden och återtog ledningen efter drygt tre spelade minuter. Men Johannes Wilhelmsson i Höllviken såg till att gästerna minsann var med i matchen, drygt fem minuter senare gjorde han sitt och Höllvikens andra mål för kvällen. I mitten av den andra perioden tog Helsingborg ledningen för tredje gången i matchen genom Petri Hakonen.

Det var ett helt nytt hemmalag vi fick se i inledningen av den sista perioden och när drygt sju minuter passerat hade Helsingborg tagit ledningen med 6-2. Gästerna krigade dock in i det sista och när det återstod 30 sekunder av matchen hade Höllviken endast ett mål upp till ett likaläge. Rafflade sistasekunder slutade sedan med att Helsingborg satte sista målet för kvällen genom Fredrik Azelius, framspelad av Linus Nordgren som svarade för ett mål och tre assist ikväll. Helsingborg bryter därmed sin förlustsvit på två raka matcher samtidigt som Höllvikens segersvit på lika många matcher nu är bruten.