Sirius
SIR

Dalen tog revansch mot Sirius

10 januari 2018 20:45

De möttes i början av december, då vann Sirius efter straffar. Och det var en jämn match vi fick se - till en början. För i den sista perioden kunde hemmalaget till slut springa ifrån och vinna med 5-1, efter tre mål från Jonas Svahn.

Dalen - Sirius 5-1 (0-0,1-0,4-1)

Mål Dalen: Jonas Svahn 3, Patrik Rokka, Sebastian Degeryd

Mål Sirius: Kevin Söderling

Inför matchen var det på pappret en jämn match vi skulle få bevittna i Umeå Energi Arena - och det var precis det vi bjöds på. Efter en mållös förstaperiod som bjöd på tufft spel, var det ett revanschsuget hemmalag som tog ledningen med 1-0 i den andra perioden. Daniel Stenlund i Sirius drog på sig en tvåminutare för hårt spel efter 08.07 i mittenakten, och med bara nio sekunder kvar i numerärt överläge såg Patrik Rokka till att hemmalaget tog ledningen.

Den sista perioden tillhörde hemmlaget och Jonas Svahn, som utökade ledningen till 2-0 kort in i tredje perioden. När drygt elva och en halv minut passerat tog gästerna time out, något som gav resultat. För bara minuten senare gjorde Kevin Söderling Sirius första, och enda, mål i matchen. Därefter var det fortsatt hög press från hemmalaget som under matchens sista tre minuter svarade för tre mål. Två av dem svarade Jonas Svahn för som därmed noterades för sitt första hattrick denna säsong. Dalen fick med andra ord revansch mot Sirius efter strafförlusten i början av december.