Pixbo
PIX

Karlsons målfest - Höllviken vände på Pixbo

7 januari 2018 18:55

Slutspelsjakten går vidare för Höllviken, som hemma mot ett formtoppat Pixbo Wallenstam sprang in hela tio mål.

Höllviken - Pixbo Wallenstam 10-5 (0-2, 6-0, 4-3)

Mål Höllviken: Pontus Karlson Martell 4, Simon Larsson 3, Christoffer Andersson 2, Johannes Wilhelmsson

Mål Pixbo: Philip Bringestedt 2, Linus Henriksson 2, Martin Östholm

Det blev en match med två vitt skilda ansikten i Halörhallen på söndagseftermiddagen. Gästande Pixbo Wallenstam, med fem raka segrar i bagaget, kopplade tidigt ett målmässigt grepp. Det sedan Philip Bringestedt gett "Rävarna" ledningen sju minuter in. Höllviken hamnade även i ett tvåmålsunderläge sedan Pixbo utökat genom Linus Henriksson.

Men med siffrorna 0-2 in till mittperioden vände hemmalaget totalt på tillställningen. De notoriska poängspelarna Pontus Karlson Martell och Christoffer Andersson ordnade kvittering på bara ett par minuter och därifrån rullade det på. Karlson Martell hann med att fullborda sitt hattrick i en mittenakten som Höllviken vann med hela 6-0 - något som innebar en fyramålsledning.

Och målfesten i Halörhallen bara fortsatte i tredje. Bringestedt reducerade för Pixbo innan Johannes Wilhelmsson och Simon Larsson avgjorde på bara en minut. Avståndet på fem bollar höll sig sedan matchtiden ut, sista ordet gick till Christoffer Andersson som fatställde segern till 10-5. Vassast skytte stod Pontus Karlson Martell för med fyra fullträffar. Höllviken tog tre viktiga poäng och skuggar fortsatt alldeles under åttondeplatsen.