Linköping
LIBK

Linköping krossade Helsingborg

29 december 2017 21:45

Det var aldrig något snack om saken under fredagens enda SSL-match när Helsingborg gästades av Linköping. Gästerna var storleken större och vann med klara och förkrossande siffrorna 1-9.

Helsingborg - Linköping 1-9 (0-2, 0-4, 1-3)

Mål Helsingborg: Patrik Suchanek.

Mål Linköping: Oskar Seth, Eric Björk 2, Jesper Alm, Martin Karlsson 3, Gustav Fritzell, Felix Lanver.

Gästande Linköping kom heltaggat till spel och Helsingborg hade svårt att hänga med i tempot, även om den första perioden var jämn spelmässig. Dock stod gästerna för periodens båda mål, och den ledningen kunde man sedan spela ut fullständigt på i mittperioden.

Då gick det undan och Linköping kunde inom loppet av tolv minuter gå från 0-2 till ledning med 0-6. En ledning som stod sig perioden ut. Matchen var givetvis avgjord och den tredje perioden blev mest en transportsträcka mot slutsignalen.

Väl där fick vi dock se två mål till av Martin Karlsson som därmed blev hattrick-skytt för gästerna som gick ifrån till seger med 1-9. Hemmalagets mål stod Patrik Suchanek för.