Örebro
ORE

Tunga tre poäng för Örebro

28 december 2017 20:30

Örebro stod för en riktigt imponerande insats när Dalen bortabesegrades under torsdagen med 4-2. Segern var oerhört viktig för gästerna som nu närmar sig lagen ovanför nedflyttningsstrecket i tabellen.

Dalen - Örebro 2-4 (1-1, 1-2, 0-1)

Mål Dalen: Ketil Kronberg, Patrik Rokka.

Mål Örebro: Markus Lindgjerdet 2, Simon Palmén, Emil Lundmark.

Örebro kom ut till spel heltaggat och det kom inte att dröja mer än fem minuter innan 0-1 satt i nät genom Markus Lindgjerdet. Lindgjerdet var på spelhumör denna kväll och han kom också att göra sitt andra för kvällen när han i den andra perioden återgav Örebro ledningen med sitt 1-2 mål, efter att Ketil Kronberg kvitterat för hemmalaget i slutet av den första perioden.

När sedan Simon Palmén satte 1-3 bara minuten efter 1-2 så var Örebro i förarsätet. Gästerna gjorde det också svårt för hemmalaget, som inte kom till speciellt många heta chanser. Det blev dock lite dramatik när Patrk Rokka satte 2-3 i slutet av mittperioden.

Tredje perioden blev mer jämn spelmässigt och handlade om Dalens jakt på kvittering, men hemmalaget kom inte att lyckas. Istället skulle Emil Lundmark punktera matchen med sitt 2-4 mål och därmed skjuta tre oerhört viktiga poäng hem till Örebro.